Хроника

Поновно саслушање осумњиченог за убиство девојчице Данке Илић

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару данас би по други пут требало да буде саслушан Дејан Д, једнан од осумњичених за убиство двогодишње девојчице Данке Илић.

Ново саслушање је заказано на молбу осумњиченог, који је у тужилаштву након хапшења признао да су он и Срђан Ј. девојчицу ударили колима, ставили је у аутомобил и тело бацили на депонију.

Он би у требало да данас у 10 сати буде приведен у тужилаштво.

Други осумњичени за овај злочин, Срђан Ј. је, недавно на поновољеном саслушању негирао убиство девојчице, док се након хапшења бранио ћутањем.

Поред Дејана Д. и Срђана Ј, у овом случају је осумњичен и отац Дејана Д. због сумње да је помогао сину да премести тело девојчице.

Дејан Д. и Срђан Ј. се налазе у притвору, док је Радослав Д, отац осумњиченог Дејана Д. недавно пуштен да се брани са слободе.

Рођени брат Дејана Д, Далибор Драгојевић преминуо је 7. априла у просторијама Полицијске управе у Бору током задржавања.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након десет дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Срђана Ј. и Дејана Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

Тело девојчице још није пронађено.

Фото: МУП Србије