Нови Сад

Отворен EXIT фестивал у Новом Саду!

Нулти дан овогодишњег EXIT фестивала отворен је синоћ наступом ТикТок сензације ИНИКО и „човека леда“ Вин Хофа, а трајаће до 14. јула на више од 40 бина на Петроварадинској тврђави.

Новина фестивала је управо нулти дан који је посвећен рођендану Николе Тесле, те је тврђава у Новом Саду на самом отварању засијала посебним аудио и визуелним ефектима. Нултог дана, пред окупљене су изашли Кени није мртав, Teya Dora, Baby Lasagna, ИНИКО и многи други.

Према речима власнице једног од највећих хитова прошле године „Jericho“ ИНИКО, узбуђена је због прве посете Србији.

„Бити на бини и знати да људи желе да вас чују, да чују вашу поруку, дивно је, али уноси и нервозу. Моја порука је да свака особа може да промени свет, само ако је у контакту сама са собом“, рекла је ИНИКО.

Нултог дана наступи су били само на маин стаге-у, док ће осталим данима бити и на осталим бинама. У наредним данима, највећа посета се очекује на наступу Black Eyed Peas.

Бурак Јетер: EXIT један од највећих светских фестивала

Један од водећих уметника нове генерације Бурак Јетер наступио је на затварању нултог дана EXIT фестивала и рекао да је EXIT један од највећих фестивала на свету, те да осећа посебну одговорност што је ту.

Узбуђен сам што сам поново овде, ово је један од највећих фестивала на свету. Вечерас је посебно вече, рођендан Николе Тесле и све је у том знаку и другачије. Специфична музика, уметници и ја сам поново имам специјалног госта, рекао је Јетер.

Он је додао и да је наступање уз бројна позната имена у свету музике једна од специфичности EXIT-а.

Специјални гост Бурака Јетера нултог дана EXIT фестивала био је Димаш Кудајберген. „Алисон Вондерленд ми се свиђа од осталих уметника који наступају данас, послушаћу је јер наступа после мене. Ове године долази много посебних уметника и то је за мене велика одговорност.

 

Фото: Танјуг, Ненад Михајловић