Србија

Центар за друштвену стабилност представља први српски документарац о Сребреници – Анатомија обмане раскринкава све лажи!

Након документарног филма “Анатомија обмане – Рачак” који је емитован на дан почетка НАТО агресије 24. марта, Центар за друштвену стабилност најављује нови документарац којим расветљава кључне догађаје из ратова за југословенско наслеђе под називом “Анатомија обмане – Сребреница”.

Истраживачи Центра Александар М. Гајић, Марко Блажић и Алекса Грубешић, кроз разговор са више еминентних стручњака на пољу злочина геноцида и Холокауста, покушали су да расветле природу злочина у Сребреници.

Филм је базиран на изјавама светски познатих истраживача из Израела, Јерменије, Немачке и Републике Српске, као и непосредним учесницима у сукобима деведесетих из САД-а и Јапана.

Аутори документарца су кроз вишемесечни рад на филму приказали шта је појам геноцида, који су то признати извршени геноциди у свету, који масовни злочини садрже елементе геноцида и на крају разлоге због којих злочин у Сребреници јула 1995. године не може да се сматра геноцидом.

У прилогу погледајте најаву првог српског документарног филма “Анатомија обмане – Сребреница” који ће ускоро бити приказан на малим екранима:

 

Фото: Video printscreen