Забава

Вече уличних свирача поново у Сомбору

Вече уличних свирача на једно вече оживеће центар Сомбора кроз наступ Old Hat Orchestra на главној бини и музичким програмом са балкона и улица када ће наступити више од 30 уметника. Програм почиње у суботу 20. јула од 18 часова испред Жупаније наступом гудачког квартета Belissimo, а затим се наставља у улици Краља Петра.

Као незаобилазни део сомборског шарма уметницима ће се ове године придружити и штулаши, људи статуе и фијакеристи са својим фијакерима који ће бити главни промотери програма.

Old Hat Orchestra чини осам музичара и пружа угодан осећај природних звукова аутентичних инструмената и вокала.

Дувачка секција и комбинација женског и мушких вокала доноси оригиналне музичке аранжмане светских и домаћих аутора.

Током две деценије постојања оркестар је на бројним наступима прошетао различитим музичким жанровима и епохама.

Соло, дуо, трио састави и квартети са балкона у улици Краља Петра, публици ће приредити јединствен јам сессион на отвореном!

Од 19 часова програм на балконима ће употпунити Живановић Николић Мартић, Stonehenge, Family Business, The Hat Matters, Трио вокалног ансамбла Musica Viva, Duo guitar, КлоКЛо, полазници Основне музичке школе „Исидор Бајић“ из Куле, Дувачки трио.

Пропратни програм за децу изводиће Креативни погон.

Програм Вече уличних свирача подржао је Град Сомбор у организацији Културног центра Лаза Костић из Сомбора и Уметничке асоцијације INBOX.