ЗабаваНови Сад

Одабрани извођачи са конкурса – 24. Фестивал уличних свирача Градић фест

Фестивал уличних свирача – Градић фест и ове године биће одржан у подграђу Петроварадинске тврђаве од 29. до 31. августа. Уметници различитих профила, музичари, акробате, перформери наступиће на бројним пунктовима 24. издања фестивала.

Ове године локалну, новосадску сцену кроз складан спој рокенрола, регеа, домаће етно музике и мноштва других праваца представиће оригинални бенд Tehacerosi. Уз њих наступиће реп музичар Menace и инди алтернативни рок бенд Hydrogen са чак два нова летња сингла.

Београдски извођачи и ове године чине значајни део програма. На уличним пунктовима фестивала наступиће нови дарквејв синт поп дуо Неонебодер, награђени кантаутор Стефан Богосављевић – Бора и улични уметник који наступа од своје деветнаесте године  –  Владимир Тричковић и своје композиције изводи на улицама широм Европе.

На улицама Градића наступиће и зрењанински поп-рок бенд Урош и Нејаки, кикиндски дуо L&A Jazzical, као и Митар Зорић који долази из Ниша. Са улица иностраних градова, право у Градић стиже Dejanie из Македоније, холандски блуз састав Underdog, рок бенд из Тузле под називом s-alt и загребачки бенд Грозни гадови, чија музика скреће пажњу на проблеме у свету о којима се ретко говори.

За избор учесника који су се пријавили на конкурс 24. Фестивала уличних свирача – Градић фест, задужен је уметнички жири у саставу: селекторка домаћег програма Јана Катић Чолевић, мултимедијални уметник и програмски уредник Фестивала уличних свирача Александар Царић и новинарка и уредница Сања Мацут Милован.

Осим извођача који су одабрани путем конкурса, на фестивалу ће још наступити и регионални и домаћи уметници по позиву који ће бити накнадно објављени. Сви програми ће и овог пута бити потпуно бесплатни за посетиоце.