Политика

Вилан: Нема оправдања за терористички акт, у Србији смо безбедни

Амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан изјавио је данас да нема оправдања за терористички акт који се јуче десио у Београду, као ни за било које друге нападе, на било коју популацију било када и било где у свету.

Након посете у Ургентном центру, заједно са потпредседником Владе Србије и министром унутрашњих послова Ивицом Дачић повређеног припадника Жандармерије Милоша Јевремовића који је јуче устрељен у врат испред Амбасаде Израела у Београду, Вилан је рекао да врло добро зна и разуме које претње потичу од тероризма.

„Ова посета је први радосни тренутак у последња 24 сата. Срећан сам због стања у коме се тренутно налази повређени жандарм и желим да се захвалим болници и докторима на спасавању његовог живота“, рекао је он.

Вилан је нагласио да му је било је изузетно важно да дође у посету повређеном жандарму и да искаже искрену захвалност у своје лично име, у име своје породице, запослених у амбасади, као и Владе Израела и народа Израела, јер како је додао сви они јако добро знају шта значи тероризам.

Он је захвалио Влади Србије, Министарству унутрашњих послова и полицији што обезбеђују животе свих грађана и што омогућавају да се осећају сигурно и безбедно 24 часа дневно седам дана у недељи.

„Бар се ја тако осећам за ове четири године колико сам овде у свако доба дана или ноћи“, нагласио је Вилан и додао да то потврђује и храброст жандарма Милоша Јевремовића.

Он је позвао све Израелце да дођу и наставе да посећују Србију, јер је како је истакао, по његовом мишљењу, Србија данас најбезбеднија земља.

 

Фото: Танјуг, Марко Ђоковић