Политика

Председник се извинио због погрешне процене да црногорски парламент неће усвојити резолуцију о Јасеновцу

Председник Србије Александар Вучић извинио се данас због своје погрешне процене да црногорски парламент неће усвојити резолуцију о Јасеновцу.

„Ево да кажем, погрешио сам у процени око парламента Црне Горе, јесу они то закукуљили са Дахауом и Матхаузеном, али да не би изгледало да се вадим, извињавам се и честитам, рекао је Вучић. Посетићу у јулу српски народ у Црној Гори и обићи Беране, можда на Петровдан“

Председник Вучић најавио је данас да ће у јулу, можда на Петровдан 12. јула, посетити српски народ у Црној Гори и обићи Беране.
Вучић је то рекао гостујући на ТВ Прва, а на позив председника Демократске народне партије Црне Горе Милана Кнежевића који га је позвао да дође у Црну Гору у своје име, као и у име председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића и српског народа у тој земљи.

Кнежевић је претходно рекао, поводом тога што је Скупштина Црне Горе усвојила Резолуцију о геноциду у логорима система Јасеновац, Дахау и Матхаузенда, да Хрвати имају проблем да се суоче са својом геноцидном прошлошћу.
Кнежевић је поручио:

„Црна Гора док се ми будемо питали, а верујем да ћемо се питати, никад више неће бити антисрпска држава и желим у вашој емисији да позовем председника Вучића у моје име, као и име председника Скупштине Андрије Мандића и свих Срба у Црној Гори да нас посјети у јулу.

Волим да то буде у Беранама, да посетимо храм Светог Симеона Мироточивог чију је обнову Влада Србије, тада на челу са Александром Вучићем, доминантно финансирала и учествовала у његовој обнови и то би била једна јасна порука наше сарадње и жеље да додатно продубљујемо и развијамо односе са нама најближом и најбратском државом, а то је Србија“.

Вучић је рекао да у јулу има пуно обавеза, али да ће свакако наћи време и да би најбољи термин био Петровдан.
„Можда би било најбоље на Петровдан, али нисам сигуран ко ће од гостију бити овде у Београду на тај дан, али током јула спремам сам и са највећом радошћу да посетим Беране и Васојевиће и да разговарам са народом“, истакао је Вучић и захвалио Кнежевићу на позиву да их посети у Црној Гори.