СпортХроника

Преминуо некадашњи југословенски кошаркашки репрезентативац Драган Капичић

Некадашњи југословенски кошаркашки репрезентативац Драган Капичић преминуо је у Београду у 76. години, саопштила је данас Црвена звезда.

„Живот му је био нераскидиво везан за Црвену звезду, прво као играча, касније и функционера клуба. Био је један од најбољи кошаркаша у историји нашег клуба за који је наступао од 1966. до 1975. године. Уз две титуле првака и три национална купа, у историју се за сва времена уписао 1974. године освајањем трофеја Купа победника Купова у Удинама, где је у финалу против Збројовке убацио 23 поена и дао огроман допринос у освајању првог међународног трофеја у историји југословенске кошарке“, наводи се на званичном сајту Црвене звезде.

„Био је репрезентативац Југославије чак 169 пута. Освајач је златних медаља на Светском првенству 1970. године и 1975. на Европском првенству. Освојио је и три сребрне медаље на СП и ЕП 1969, 1971. и 1974. године. Током 80-тих и 90-тих година 20. века обављао је функцију директора Црвене звезде, а био је члан Скупштине Црвене звезде у више мандата“, додаје се у саопштењу.

Капичић је током 2007. изабран за првог председника Кошаркашког савеза Србије.

„Црвена звезда сви запослени, играчи и менаџмент, изражавају најдубље саучешће породици нашег Драгана Капичића. Време сахране биће накнадно објављено“, саопштено је из Црвене звезде.