Политика

Вучевић и Брнабићева дочекују Вишковића, Цвијановићеву и Стевандића уочи Свесрпског сабора

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић и председница Народне скупштине Ана Брнабић дочекаће данас премијера Републике Српске Радована Вишковића, српског члана Председништва БиХ Жељку Цвијановић и председника Народне скупштине РС Ненада Стевандића на граничном прелазу Сремска Рача, а уочи Свесрпског сабора и заједничке седнице две владе који ће бити одржани у суботу.

Након дочека у 16 часова, они ће обићи радове на изградњи моста преко Саве Рача, најављено је из Владе.

Брнабићева је синоћ рекла да је поента Сверспког сабора, који ће бити одржан у суботу, национално јединство, међусобна подршка, повезивање, чување традиције, мемориализација злочина над српским народом, жртава геноцида у Јасеновцу.

У 17 часова у Палати Србија биће одржан састанак делегације Министарстава унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске, у оквиру Свесрпског сабора Србије и Републике Српске.

Након састанка, потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и министар унутрашњих послова Републике Српске др Синиша Каран, обратиће се представницима медија у 17.45 часова.

Такође, министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић састаће се у 13 сати са министарком управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенком Јујић.

У оквиру сабора, у Привредној комори Србије биће одржан састанак на највишем нивоу представника привредних комора Србије и Републике Српске.

У Београду ће у суботу бити одржан Свесрпски сабор који ће окупити велики број људи из Србије и Републике Српске, а како је планирано, поред целодневног разноврсног програма, биће одржана и заједничка седница две владе о унапређењу сарадње.

Манифестација ће започети молебаном у Храму Светог Саве и биће настављена различитим активностима у којима ће учествовати делегације Србије и Републике Српске.

 

Фото: Град Нови Сад

Related posts

Обележен Дан ослобођења Новог Сада у Другом светском рату

Новосадска ТВ

Градоначелник Ђурић објавио нови видео: У Нови Сад стигло 10 електричних аутобуса

Новосадска ТВ

У Гранади сутра трећи састанак Европске политичке заједнице, присуствује Вучић

Новосадска ТВ