Спорт

Топићева и Јованчевић у финалу ЕП, Синанчевић и Колашинац нису успели

Српска атлетичарка Ангелина Топић пласирала се вечерас у финале Европског првенства у Риму у дисциплини скок увис, пошто је у квалификацијама скочила потребну норму од 1,92 метра.

Финале ће бити 9. јуна у вечерњем програму. Топић брани бронзу са претходног првенства Европе у Минхену.

У полуфинале трке на 100 метара није успео да се пласира српски атлетичар Алекса Кијановић, пошто је у квалификацијама заузео 21. место са резултатом 10,54 секунде.

Српски атлетичар Страхиња Јованчевић пласирао се у финале дисциплине скок удаљ на шампионату Европе у Риму, пошто је данас у квалификацијама скоком у трећој серији 7,95 метара заузео 12. место.

Други српски представник Лазар Анић није успео да се домогне финала, јер је у првој серији прескочио 7, 88 метара, а затим два пута преступио.

Финале је на програму сутра од 20 сати.

Претходно, Милица Емини није успела да се пласира у финале у трци на 100 метара са препонама. Она је имала време 13,24 и заузела 12. место, док је 11 најбољих прошло у финале. Финале јој је измакло за једну стотинку секунде.

Армин Синанчевић и Асмир Колашинац без финала Европског првенства

Репрезентативци Србије у атлетици Армин Синанчевић и Асмир Колашинац нису се пласирали у финале у дисциплини бацање кугле на Европском првенству у Риму.

Синанчевић, сребрни са претходног првенства Европе, завршио је учешће у квалификацијама пошто није имао ниједан исправан хитац.

Колашинац је заузео 18. место са бачених 19,19 метара.

У финале које ће бити одржано сутра пласирало се 12 најбољих из квалификација.