Политика

Вучић: Готово невероватна победа листе Србија сутра, убедљиво поражена опозиција

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је готово невероватна победа листе Србија сутра на одржаним локалним изборима и истакао да се ти резултати никада нису догодили у историји Србије, као и да је опозиција убедљиво поражена.

„Готово је невероватна победа листе Србија сутра и честитам на томе. Ти резултати никада се нису догодили у историји Србије и верујем да се неће догодити, посебно не на локалним изборима, мада је тешко очекивати и на националном нивоу да неко такву доминацију оствари. Хвала грађанима за ту подршку“, рекао је Вучић гостујући на РТС.

Он је прво захвалио свим грађанима Србије на невероватно високој излазности за локалне изборе.

Казао је да не зна зашто би се у неким местима журило када је реч о формирању власти.

„Негде је потребно да се пожури, на пример у Београду јер је био дуго под привременим властима због разних криза које су изазивали. Добро би било да Београд што пре крене у формирање власти. Али, рецимо, кад говоримо о Новом Саду, ја мислим да треба да размисле, нигде не треба да журе. Да виде да пронађу најбоље могуће решење, имају најубедљивију победу, чини ми се, икада остварену, и да су сви актери излазили на изборе без икога који је био одсутан и ту уједињени против једне листе. И убедљиво су поражени. Дакле, да размисле које најбоље људе да кандидују, који су се показали у кампањи“, навео је Вучић.

Казао је да Нови Сад треба да настави са изузетним развојем.

„Да се види како и на који начин да се обезбеди даљи убрзан и просперитетан развој Новог Сада. Ако се о Нишу тиче као трећег града по величини у нашој земљи, ја сам ту потпуно против онога што су урадили и једни и други. Дакле, говорим као председник Републике, замолио сам оне вечери у једном мирном, чини ми се, политичком искораку, да би било добро да сви сачекају Ниш. Ја сам знао да ми имамо неопходну већину, јер смо ми пребројали бирачка места. И сад оно што изборној комисији недостаје – пет, 10 или 20 бирачких места и нисте завршили бројање. Ми смо бројали све, имали смо прво комплетан узорак, затим на комплетном узорку је било јасно да је немогуће да направите грешку, а касније избројали све записнике“, рекао је Вучић.

Истакао је да је сагласан са представником ЦЕСИД-а и да треба свуда дозволити да се провери, иако је то бесмислено.

„Увек је то бесмислено што раде. Они су већ то урадили и на Врачару и у Нишу. Тражили су тих девет места да се преброје, ни за један глас није било другачије. Обично је могуће за један глас на ову или на ону страну и обично на нашу штету. Тако да су већ то урадили и наравно да неправилности нема. Свима је то њима јасно. Када немате никакву аргументацију, онда морате да вичете. Када имате подршку јавног сервиса у коме ће неко, ко није ни парламентарна странка, да има предност у односу на председника Народне скупштине и да буде много важнији, онда је то негде и логично да рачунате да је могуће да нешто произведете. Али, суштински, не можете ништа“, рекао је Вучић.

Он је на почетку гостовања на РТС рекао:

„Мени је жао што сам пристао да говорим за РТС и извињавам се гледаоцима што сам дошао у РТС, посебно после овога што сте и вечерас приредили, али ћу на професионалан начин обавити свој посао и убудуће ћу се на други начин обраћати грађанима Србије. А сада ћу одговорити на свако ваше питање, изволите“.

Вучић: САД и Немци рачунали на сигурних 115 гласова за усвајање резолуције

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас сазнао да су они који су водили кампању за резолуцију о Сребреници, Немци и Американци, рачунали на сигурних 115, а објективно 120 гласова „за“.

„И сад вам преносим, врло прецизно и са тим су ишли пред велике земље, посебно велике исламске земље, да их обавесте да ће најмање 120 земаља, у најгорем случају 115, али објективно 120 земаља да буде за“, рекао је Вучић.

Како је додао, то се није догодило јер су они потценили Србију, рачунали су – мала Србија не може да им се супротстави.

„Били су бесни на мене, они нису разумели колики је углед из Србије, ако хоћете да будем у једном тренутку недовољно скроман, и мој лично, посебно међу слободарским земљама и народима, на глобалном југу. Ја сам то искористио не за себе лично, за партију коју волим или било шта, искористио сам за нашу земљу и увек ћу то да чиним у будућности“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је поносан на предивну заставу коју је носио и које се није постидео, упркос томе што су, како је рекао, свим људима из његовог окружења рекли да је то забрањено чинити у УН.

На констатацију да је рекао тада да ће испливати различите ствари, те да је испливало сада у региону да је председник Хрватске рекао да није консултован око тога да Хрватска буде коспонзор и слично, Вучић је казао и да се надао бугарском уздржаном гласу.

„Знао сам како то иде. Неке је било срамота да ме погледају у очи, који су нам пријатељи. Јел верујете то? Ми имамо пријатеље и партнере. Понекад ја погрешим па кажем пријатељи за партнере. Али боље да у том смислу погрешим. Никада пријатеља не смемо да назовемо партнером. А ово ако погрешите није страшно. Ово никада нећемо заборавити. Никада“, рекао је Вучић.

Како је додао, зна за сваку земљу на свету како се понашала и како је гласала.

Захвалио је Мађарској која је изузетан пријатељ и посебно захвалио грчким пријатељима јер зна са чиме су се суочавали.

Вучић: Моја порука листи око СНС у Нишу: Не журите, разговарајте

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас представницима листе „Александар Вучић – Србија сутра“ у Нишу да не журе, да преброје гласове сто пута и шта год треба, разговарају са људима, а навео је и да би та листа на новим изборима победила још убедљивије.

Вучић је казао да је замерио својим страначким пријатељима у Нишу што су, како је рекао, јурили да говоре да имају не знам какву већину.

„Какву већину имате? Имате већу већину. Постоји већа већина у Нишу. Па шта? Народ вам је показао нешто друго. Народ је показао, не зато што је он хтео да гласа за неке опозиционе странке, јер нису то никакве опозиционе странке добиле. Нико тамо није гласао, за њих је мали број људи гласао. Гласали су за нишку групу грађана. Ја сам предложио нашим људима, седите, не журите, разговарајте са њима, пребројте гласове сто пута, шта год хоћете“, рекао је Вучић.

Ако идемо на нове изборе, ми ћемо победити много убедљивије, рекао је Вучић.

„Немојте више људе да терамо (на изборе). Људи су излазали сто пута, али ако нема већине, можемо и на то. Ја вам опет кажем, добићете мање, као што сам то рекао неким другима у Београду. И сто пута их молио да то себи не раде. Нису ме слушали. Дакле, овде суштина је у следећем. Седите, разговарајте, видите где треба Ниш да иде“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, од пет градских општина у Нишу, Црвени крст, Пантелеј, Нишка бања, Палилула, у четири је била убедљива победа СНС-а, односно те листе.

„И ја сам рекао њима, пустите њих, нека они журе да формирају ту власт. Тиме ће да вам покажу да ништа не мисле о Нишу. Да ништа не размишају, да је њима само стало да се дочепају фотеље. Немојте да будете исти“, рекао је Вучић.

Поновио је поруку напредњацима у Нишу да сачекају, понуде руку и да виде шта су пројекти и планови.

„Позивам људе у Нишу, посебно људе из странке којој припадам, да разумеју да им говорим као председник и један од оснивача те партије и као неко ко је и на овим изборима бар мало допринео њиховом успеху, зауставите се људи и не журите, што морате трубаче да доводите други дан?“, прокоментарисао је он.

Ваш је посао, поручио им је Вучић, да размишљате о фабрикама, како ће да прође отварање, камен темељац за Аристон, како ће да прође отварање Палфингера, како ћемо да доведемо нове инвеститоре, кад ћемо да кренемо са обилазницом, а не „утата“ ми смо победили.

Поновио је да СНС не треба да жури у формирању власти.

„Као што смем да кажем и људима из своје странке – хајде седите, умирите се, размишљајте, погледајте шта су вам грађани послали као поруку у једном месту, другом месту, трећем месту, петом месту и понашајте се у складу са тим што сте сазнали од грађана. А не да ви будете паметнији од грађана“, рекао је Вучић.

Он је казао да ако то неки људи не разумију, да не може да им помогне.

„А њима се баш жури. Ево прекосутра ако могу да формирају, имају Руску странку. А јављају, има још један одавде, неће тај ни мртав да гласа за њих. А има још један оданде… И шта сте урадили тиме. Кажу – па напабирчили смо већину. То је смисао“, рекао је Вучић.

Додаје да опозиција каже, са друге стране, како ће да ослобађа Нови Сад и запитао, од кога, је л од воље сопственог народа.

„Колико година Београд ослобађају? Па 12 година Београд ослобађају. А Београд никад се напредније и никад успешније нити брже није развијао“, рекао је Вучић.

На питање о протестима опозиције у Нишу, Вучић је рекао да је опозиција у Нишу прегледала цео изборни материја и да се тако понашају зато што живе, како је рекао, у својим затвореним балонима и на друштвеним мрежама.

„Људи се крећу у сопственом кругу и они мисле да је то цео свет. Не разумеју да постоје други људи који размишљају много другачије. Друштвене мреже су ту врсту промене у свести људи донели“, рекао је Вучић.

Сем тога, како је рекао, то су изрази немоћи.

„Позивао је Живковић на неплаћање струје у своје време у Нишу. И онда су стигли људима рачуни за струју које су морали да плаћају три, пет и десет година. Па им је стигло уништење свих фабрика у Нишу и катанчење свих фабрика у Нишу, после којег више нису имали посла“, навео је Вучић.

Вучић сматра да за опозицију није гласао велики број људи, већ да су људи гласали против њега.

„Јер када имате неку снажну политичку личност она привлачи велики број људи, али и одбија део људи који мисле да је то најважније. Могли сте да кандидујете кога хоћете. Исти број гласова су добили Јанковић и Понош. Јесу ли то неки гласови Јанковића или гласови Поноша? То су били гласови против мене“, рекао је Вучич.

Како сматра, оно што владајућа странка треба да ради у наредном периоду је да много више брине о људима.

Он је рекао и да ће сести да разговара о томе да се плате сви дугове из времена када су на власти били Демократска странка, ДСС и остали који су остали дужни грађанима Ниша.

„Иако је то огроман новац. Неких 17 милиона евра. Па имате Краљево, Смедерево итд. И гледамо како да пронађемо и тај новац“, рекао је Вучић.

Он је захвалио грађанима на огромној подршци на изборима и истакао да је постигнут историјски резултат.

Подсетио је на то када је СНС у Земуну добио 48 одсто гласова да је рекао да се то више неће поновити, а да су сада добили 58 одсто.

„Као што знам да се више никада неће поновити ових 52 одсто на неким изборима, градским или локалним, али 53 одсто у сваком случају је историјски резултат. Сад је на националном нивоу предност још већа. Само странка чији је председник Милош Вучевић, има сама преко 51 одсто. Да су национални избори разлика би била још значајно већа“, истакао је Вучић наводећи да је другопласирана странка освојила 6,7 – 6,8 одсто.

Вучић: Данас сам обновио иницијативу за повећање робих резерви у свим сферама

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас обновио иницијативу за повећање робних резерви у свим сферама и додао да ће морати ургентно да се откупи око 150 хиљада тона меркантилне пшенице од сељака.

„То ће им дати повољнију цену, а они ће истовремено омогућити да тржишне вишкове испоручите држави, то је важно за нас да би очували цену хлеба и да бисмо имали довољно брашна и да све обезбедимо за наредни период“, рекао је Вучић гостујући на РТС-у.

Он је додао да оно о чему треба да бринем јесте да увећамо резерве злата и суму новца коју Србија има на рачуну – то је преко четири милијарде.

„У наредном периоду министар финасија треба да обезбеди још новца иако нам објективно није потребан“, рекао је Вучић.

Одговарајући на питање да ли је данашњи налог последица ноћашњих догађаја у Украјини, одговорио је потврдно.

Он је додао да су нам и резерве нафте на 85 и 89 дана, бензин и дизел.

„Посебно дизел, мора се повећати јер цео систем се заснива на дизелу. Дакле, наставићемо са тим, радићемо на томе, зато је потребно новца, зато је потребно много тога, али морају да иду сви пројекти. Све ћу пројекте и ја да обилазим током лета“, додао је он.

Истакао је да је много тога и урађено, али да никада не може бити потпуно задовљан и да увек тражи више од људи.

„Ми сами не примећујемо ни колико радимо, али онда ви се суочавате са тим да вам дођу протести и људи незадовољни ценама експропријације, па вам не дају да градите аутопут. Па иди разговарај, и немој да одеш од њих док не завршиш договор тамо“, нагасио је он.

Он је истакао да преговара са Бехтелом да заврше ауто- пут, а онда како је рекао, чује да постоје демострације људи због цена, колико је ко добио за земљиште и додао да се у наредом периоду више мора излазити на терен и да се разговара са људима, а не да се жури са формирањем власти у локалним самоуправама.

Вучић је изјавио да Србија у наредном периоду мора много више да брине о својим људима, али и да пресабере своје снаге и обезбеди енергетску сигурност земље.

„За предстојећу зиму гас је већ отишао на 420, са 300. Дакле, погледајте колики је то скок. Струја скаче, говоримо у свету и на берзама, дакле управо и због цене гаса. Американци до новембра неће сигурно извозити њихов течни гас, то ће стварати проблеме на енергетском тржишту“, рекао је Вучић.

Он је навео да Србија сада има 544 милиона кубних метара гаса, од чега 381 у Банатском двору, а 163 у мађарским складиштима.

„Нисам задовољан, мораћемо да повећамо наше резерве гаса и да кренемо у преговоре са нашим партнерима и мађарским пријатељима. Ми морамо да разговарамо и са Русима и са Азербејџаном и да то урадимо што пре“, поручио је Вучић.

Вучић: За око месец дана састанак са ел Сисијем, као и са Макроном

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да ћемо ускоро потписати уговор о слободној трговини са Египтом и најавио да ће се за месец или месец и по дана састати са председником те земље Абделом Фатах ел-Сисијем, као и да очекује да се види и са председником Француске Емануелом Макроном за око месец дана.

„Држава мора да настави да ради, имамо много тога, много важних ствари, имаћемо ускоро уговор о слободној трговини са Египтом, имаћемо уговор о слободној трговини са Емиратима. За месец или месец и по дана да се видим са ел Сисијем“, рекао је Вучић за РТС.

Он је изразио очекивање да ће се видети и са председником Макроном за негде месец дана.

„Дакле, очекују нас велике и важне посете, очекује нас много важних ствари које морамо да урадимо и са Вархелијем, Копманом, Европском унијом око Агенде раста и много других ствари. Предстоје нам не лаке одлуке, биће у Луцерну у Швајцарској самит око Украјине, да видимо шта ћемо и како ћемо се поставити“, рекао је Вучић.

На питање да ли ћемо учествовати на том самиту, Вучић је рекао да ћемо у вези тим доносити одлуке у данима који су пред нама.

„Политика мора да буде ствар принципа, мора да буде ствар озбиљног приступа и онога што је најбоље да учините за свој народ“, навео је Вучић.

Вучић: Свесрпски сабор ће бити велика фешта за Београд

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће Свесрпски сабор, који почиње за три дана, бити велика манифестација и велика фешта за Београд, у који ће доћи најмање шест до седам хиљада људи.

„Имаћемо заједничку седницу владе. Имаћемо присуство двојице председника. Радимо на тексту декларације. Имаћемо много тога важног и заједничког, дакле, у сфери културе. И коначно ћемо одредити све задатке по питању изградње и у Доњој Градини и у Београду Музеја жртава Јасеновца“, рекао је Вучић РТС-у.

Додао је да је музеј страшно важан и да су три године трајали преговори о почетку изградње.

„Коначно да кренемо да радимо. Три године нисмо урадили. И стварно сам сит прича и данас сам, нажалост, морао сам да повисим тон и са тим ће сада да се крене“, испричао је Вучић.

Рекао је да ће сваки министар имати свог госта, као и сви директори јавних предузећа.

„Сви ће буквално да имају своје госте из Републике Српске да потписују споразуме, меморандуме и да виде шта је то што можемо да учинимо, пре свега и увек поштујући Дејтонски мировни споразум, и позивајући неодговорне иностране факторе који руше Дејтонски мировни споразум, а увек оптужујући неког другог да тај Дејтонски споразум руши“, поручио је Вучић.

Навео је да ће доћи културно-уметничка друштва са више од 2.000 људи, хиљаду и нешто из Србије, хиљаду и нешто из Републике Српске.

„Успостављаће се сарадња на свим нивоима. Сви директори музеја позваће своје партнере из РС да буду њихови гости. Људи из телевизија, приватних, државних, позиваће своје партнере из Републике Српске, до тога да ћемо да разговарамо о свим актуелним проблемима“, навео је Вучић.

Додао је да ће позвати и представнике Срба из Црне Горе и неке друге који желе да присуствују.

„Неки се стиде своје матице, неки се не стиде. Ти који се не стиде своје Србије, они су добродошли. Они који се стиде Србије, они ће лако наћи место за своју кукњаву и критику против Србије и у Загребу и у Подгорици и у Сарајеву и свуда. Тако да ће и за Београђане бити, то је једна велика фешта“, констатовао је Вучић.

Грађанима Србије Вучић је поручио да је било доста изборних кампања.

„Убише нас годину дана са свим својим захтевима, док нису коначно поражени огромном разликом. Дакле, сад идемо да радимо, да све оно што смо обећали људима до 2027. да ћемо да урадимо. Када то урадимо, онда имате изборе после 15 година власти. Можда је време и за неке друге, али то увек одлучује народ, знате“, поручио је Вучић.

Додао је да су неки питали шта ће Реалу 15. титула у Лиги шампиона, да је боље да Дортмунд узме другу, а да је на крају узео Реал 15.

„Рекао сам вам ја пре недељу дана, ми смо за њих Реал Мадрид, тако да зависи и од тога шта ћемо да урадимо у наредом периоду“, рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

(ВИДЕО) „РАДИЋЕМО СВЕ ШТО ЈЕ МОГУЋЕ!“ Вучић: У наредна 72 сата објавићу наше захтеве због бруталног напада на Србе на КиМ

Новосадска ТВ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио храбре спасиоце са Штранда

Новосадска ТВ

Вучић: ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР У ПРОКУПЉУ на понос Топлици,мењамо здравство на боље

Новосадска ТВ