Хроника

Теретни воз налетео на комби код Владичиног Хана, 2 особе повређене

Једна особа је теже, а једна лакше повређена када је јутрос у 6.20 сати, на деоници пруге Сува Морава – Прибој Врањски, на путном прелазу обезбеђеном друмским знаковима на путу, теретни воз налетео на комби који је прелазио пругу.

Теже је повређен возач комбија, а жена сувозач је лакше повређена и обоје су превезени у врањску болницу, речено је Танјугу у Инфраструктури железнице Србије.

Железнички саобраћај тренутно је у прекиду.

Компанија „Србија Карго“ саопштила је да је воз саобраћао на релацији Суботица – Прешево и у свом саставу имао 19 вагона, а да је услед неблаговременог заустављања испред путног прелаза дошло до налета теретног воза на путнички комби.

На лице места изашли су припадници МУП-а, као и Заједничка железничка комисија Инфраструктура железнице Србије и Србија Карго за ислеђење ванредних догађаја, која ће утврдити све детаље несреће.

Железничке компаније Србија Карго и Инфраструктура железнице Србије поново апелују на све учеснике у саобраћају да поштују прописе и саобраћајну сигнализацију, јер само тако могу да се спрече овакве несреће и сачувају људски животи.