Спорт

Новак Ђоковић званично саопштио да се повлачи са Ролан Гароса због повреде колена

Српски тенисер Новак Ђоковић саопштио је данас да се је одлуку да се повуче са Ролан Гароса због повреде колена донео после обављених прегледа и консултација са својим тимом.

„Заиста сам тужан што морам да објавим да се повлачим са Ролан Гароса. Играо сам срцем и дао све од себе у јучерашњем мечу и нажалост, због медијалног напукнућа менискуса у десном колену, мој тим и ја смо донели тешку одлуку после пажљивог размишљања и консултација“, објавио је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Захвалио је навијачима који су му пружили подршку у претходним мечевима.

„Желим сву срећу играчима који су остали да се такмиче и искрено захваљујем невероватним навијачима на љубави и континуираној подршци. Видимо се ускоро“, навео је Ђоковић.

Први носилац и бранилац титуле неће играти четвртфинале против Каспера Руда које је требало да се одигира сутра.

Српски тенисер је јуче у осмини финала победио Аргентинца Франциска Серундола 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Ђоковић је у току тог меча осетио бол у пределу десног колена. Он ће тако остати без првог места на АТП листи, пошто ће Италијан Јаник Синер постати први тенисер света.

Уколико Шпанац Карлос Алкараз освоји Ролан Гарос, Ђоковић ће од понедељка бити трећи тенисер света.

Колико ће Ђоковић паузирати – неизвестан за Вимблдон и Олимпијске игре?

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић повукао се са Ролан Гароса због повреде колена, а према првим незваничним прогнозама неизвесно је хоће ли моћи да се опорави за Вимблдон и Олимпијске игре у Паризу.

Ђоковић је покидао медијални менискус, а стручњаци процењују да је за опоравак потребно од месец и по до три, а према неким мишљењима и шест месеци, посебно имајући у виду његове године.

Вимблдон почиње 1. јула, а Игре у Паризу 26. јула.Ђоковића извесно чека „трка са временом“.

 

Фото: Танјуг / AP Photo/Jean-Francois Badias, File)