Архива

Отворена изложба дечијих радова у Галерији Матице српске

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је отварању изложбе дечијих радова која је настала као резултат едукативног програма  „Био једном један сликар. Урош Предић”, изложбе „Инспирисани Француском“, као и радионице о стваралаштву Богомила Карлавариса. У Галерији Матице српске, којом се шест година заредом указује на значај одрастања најмлађих Новосађана уз уметност, овом изложбом крунисано је учешће деце из новосадских вртића и основних школа у едукативном програму током протекле школске године.

– Изузетно сам поносан на чињеницу што смо створили једну нову традицију. Најмлађи Новосађани у Галерији Матице српске имају свој креативан кутак у коме могу да стекну богата искуства, ослободе емоције, имагинацију и интелект и сагледају свет из различитих перспектива. Инспирисани уметничким причама, са васпитачима, ликовним педагозима и музејским едукаторима, деца су стварала своја „уметничка дела“ обједињена на овој изложби. Град Нови Сад и Градска управа за културу подржавају овакве и сличне пројекте и то ће наставити да раде и убудуће, јер овде сва деца која у себи осећају креативност и радост стварања имају прилику да уче и особађају се страхова од бојења „унутар линија“ и уче кроз примере неких од најбољих ликовних стваралаца свога доба како да својим ликовним изразом искажу своје ставове, емоције и поглед на свет, без страха од грешке – рекао је Рожић.

На изложби су били представљени радови деце из предшколских установа „Радосно детињство“, „Маштоленд“, „Пуж“ и „Змај“, као и основних школа „Светозар Марковић“ и „Прва војвођанска бригада“.

Програм отварања употпунио је музички наступ дечјег хора „Сунцокрети“ Музичке школе „Исидор Бајић“. Поред изложбе и наступа дечијег хора, малишани су током прославе имали прилику да уживају и у креативним програмима у Парку скулптура, док су родитељи, старатељи, баке и деке са децом и унуцима кроз игру имали могућност да уживају у уметности уз породични водич „На таласима уметности“ и открију различите уметничке приче на изложби „Инспирисани Француском“. Изложба дечјих радова ће трајати до 30. јуна, а улаз је бесплатан.

 

Related posts

ЕР СРБИЈА: Промотивна понуда за летове из Београда до 66 дестинација на три континента

Новосадска ТВ

НОВА ДЕЧИЈА ИГРАЛИШТА за новосадске малишане

Новосадска ТВ

На улицама Србије већи број припадника безбедносних служби

Новосадска ТВ