Политика

Вучић: Опозиција ће се за дан ујединити против напретка, гласајте за развој Србије

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас у Нишу, на завршној конвенцији коалиције окупљене око напредњака, да ће на изборима ситуација бити тежа него што изгледа, јер ће се сви у опозицији ујединити дан после избора, како би покушали да промене пут Србије и позвао све да гласају у недељу за програм развоја и напретка земље, а не њеног повратка у прошлост.

„Ова изборна утакмица је тешка, много тежа и компликованија него што изгледа на први поглед. Иако делују разједињени, сви заједно биће само дан после избора уједињени у жељи да промене ток и пут којим Србија иде. Пожелеће да нас врате у прошлост, да они владају, а да фабрике поново закатанче, да поново имамо стотине хиљаде људи отпуштених с посла, да нам поново одузму и понос национални и достојанство, да се извињавају свуда, да наше људе у џаковима шаљу, а да увек и на сваком месту проналазе кривца у неком другом“, рекао је Вучић у хали Чаир.

Истакао је да између свих њихових листа нема никакве разлике.

„Потпуно је свеједно за кога од њих гласате. Дан после избора, исте вечери биће уједињени у својој мржњи против напретка Србије, у својој мржњи против било кога од нас“, поручио је Вучић.

Казао је да се, када „њихови најистакнутији уредници и новинари кажу – Вучић ће да заврши као Чаушеску, јер ће ме ваљда стрељати“, заборављају се није уплашио ни много моћнијих и јачих.

„Јер се тога не плашим. Плашим се само Бога и суда свог народа. Плашим се вашег мишљења, а не њихове силе. Они који кажу како ће да стрељају некога – то је ваљда подразумевајуће. А због чега? Ми вас чувамо као мало воде на длану, а због чега? Због тога што сте сваку фабрику у Нишу уништили и затворили. Сваки пут када сам дошао, највећи број људи који су долазили да нешто траже и да се на нешто жале, су људи којима смо остали дужни плате из времена када су они затворили фабрике. Из периода док су они владали овом земљом и уништили ову земљу“, навео је Вучић.

Поручио је тим радницима, како је рекао, за њих 3.757 у Нишу да ће бити настављени разговори као и да ће у наредних месец дана бити направљен договор како да се исплати свих 1,7 милијарди динара и у ком року.

„Зато што то можемо данас, јер смо направили нормалну и здраву државу. Јер смо направили економски успешну Србију. Јесмо направили нешто што они нису могли да сањају“, навео је Вучић.

Запитао је да ли стварно неко мисли да није могуће да бивша власт може да врати Србију у прошлост.

„Могуће је и то брзином муније би нас вратили у та времена и поново би уништили Србију. Само то људи треба да имају у виду и знају да је одлука у недељу – одлука одговорности, озбиљности, посвећености, одлука која се тиче и ваших родитеља и ваше деце, браће, сестара, супружника, свих. То је важна одлука.

Не, то је одлука која има план и програм. А њихов план и програм је како ће неке од нас да стрељају и прогоне, а наш план и програм је развој и напредак Србије. Е, у томе је суштинска разлика између нас и њих. Наш план и програм тиче се Србије и њеног напретка, а њихов план и програм се тиче напада на оне који другачије мисле“, нагласио је Вучић.

Вучевић: Потребна нам је победа и у Нишу као почетак свега што Србија треба да буде

Председник Српске напредне странке (СНС) и премијер Србије Милош Вучевић нагласио је данас да је 2. јуна у Нишу потребна победа листе окупљене око СНС, као почетак свега онога што Србија треба да буде сутра – још боља.

Потребна нам је победа, да нам градови буду уређенији, а држава пре свега сигурнија и снажнија, рекао је Вучевић на митингу изборне листе „Александар Вучић – Ниш сутра“ у Спортској хали „Чаир“ и подсетио да је кључна порука њихове кампање реч – сутра.

„Наша кампања, поред носиоца и лидера око кога смо се политички окупили, Александра Вучића, има управо ту одредницу, односно ту поруку – Србија сутра, у Нишу сутра…“, подсетио је Вучевић и нагласио да је управо то сутра – будућност.

„Да би то сутра досањали и да би то сутра било онако како треба и какво заслужујемо, потребна нам је победа 2. јуна. Али не победа ради победе, не број мандата ради неке математике и не проценти гласова ради статистике“, казао је он.

„Зато је победа 2. јуна тек почетак оне приче која нас чека наредне четири године“, казао је Вучевић и подсетио да се 3. јуна време неће моћи вратити.

Вучевић је подсетио да до избора има три дана, да до тада нема спавања ни одмора и нагласио да ће нам наредне четири године бити онако како будемо гласали.

„Да не би кукали и пропустили шансу, када би нас питали за кога да гласамо у Нишу, најбољи је цитат Димитрија Пантића из ‘Тесне коже’ – ‘Кец у Нишу'“, рекао је Вучевић и нагласио: зато „број један листа, кец у Нишу.“

Брнабић: Вратили смо Ниш на мапу напредне електронске индустрије

Председница Скупштине Србије и потпредседница Српске напредне странке (СНС) Ана Брнабић изјавила је данас да је актуелна власт у последњих 10 година у потпуности препородила Град Ниш и поново га поставила на мапу напредне електронске индустрије.

На митингу изборне листе „Александар Вучић – Ниш сутра“, Брнабић је рекла

да, док је актуелна власт мењала на боље Ниш у последњих 10 година, да јој је опозиција у Нишу често спочитавала да спроводи вољу из Београда, да не слуша жеље и потребе Нишлија и да тај град заостаје.

„А ја ћу вам рећи да, када сам била министар за државну управу и локалну самоуправу у влади коју је тада водио Александар Вучић, нас је тада Александар Вучић као премијер довео у Ниш да овде будемо седам дана и не ми да причамо, него ми да слушамо. Ми да слушамо Нишлије, ми да чујемо шта Нишлије кажу, каква њихова будућност треба да изгледа, шта је то што ми треба да урадимо за Ниш“, подсетила је потпредседница СНС.

Додала је да је њена велика жеља била да, верујући у младе и талентоване људе, да Ниш врати на мапу савремених технологија, јер је тамо био центар напредне електронске индустрије.

„И отишла сам са Александром Вучићем на електронски факултет у Нишу. Седели смо, слушали и записивали шта су нам Нишлије говориле да треба да се уради. И рекли су да Ниш треба да се развија у три фазе: да се направи старт-уп центар за младе научнике, иноваторе и предузетнике на Електронском факултету. Да се направи још једна зграда на факултету, лабораторијска ламела која је предвиђена пројектом још из 1975. И да се направи научно-технолошки парк Ниш“, навела је Брнабић.

Како је рекла, Вучић и она су схватили ту визију и осам година од тог састанка, све то је изграђено.

„Ми смо све то изградили. И старт-уп центар, и лабораторијску ламелу коју је Ниш добио након 45 година од када је први пут планирана. И научно-технолошки парк који је далеко најлепши и свакако један од најбољих у овом делу Европе. И ми то нисмо градили због зграда, него због људи, зато што смо ми веровали у Ниш и ми смо веровали у Нишлије“, поручила је Брнабић.

Додала је да су отишли и корак даље и да је већ постављен камен темељац за још један научно-технолошки парк.

„И имамо план за тек центар Ниш до 2030. године. Ниш је данас онај који предводи технолошку револуцију у Републици Србији и Нишлије. Зато што смо ми сви веровали у Ниш и у Нишлије. Не зато што смо ми рекли шта треба, него зато што сте ви рекли шта треба, а ми заједно са вама то урадили“, истакла је потпредседница СНС.

Она је рекла да опозицију треба да буде срамота због тога како су причали о власти.

„Сетите се да су то они људи који су након децембарских избора прошле године трчали, није их било ни срамота ни мрско да трче од Брисела до Берлина до Стразбура да се жале на своју земљу, да цинкаре своју земљу, да траже санкције за своју земљу, да траже казну за своју земљу. То су људи који су се борили за резолуцију у Европском парламенту која је била директно супротна интересима Србије. За резолуцију којом су тражили укидање суверенитета наше земље“, рекла је Брнабић.

Како је рекла, на то ће да одговоре 2. јуна.

„На то ћемо да одговоримо, да кажемо да ће Србија наставити да побеђује. Да ће Ниш наставити да побеђује. Да ћемо да наставимо да радимо, да ћемо наставити да верујемо у наше људе. Да желимо сами да одлучујемо, а не да Брисел и Берлин одлучују за нас. Да ћемо остати непокорена земља слободе, како је рекао Александар Вучић у Уједињеним нацијама“, рекла је Брнабић.

Она је нагласила да је била на много СНС митинга, али да никада није доживела такву атмосферу.

„Овде ће ићи лако. Дајте све од себе у недељу. Све од себе да и победимо никад убедљивије“, поручила им је Брнабић.

Дачић:За будућност су потребне рационалне одлуке у садашњости, гласајте за нашу лист

Не смемо да заборавимо историју, али морамо да живимо за будућност, а за то је неопходно да донесемо рационалне одлуке у садашњости, рекао је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић на предизборном скупу коалиције окупљене око СНС у Нишу и позвао грађане да гласају за листу „Александар Вучић – Србија сутра“.

Дачић је рекао да је Србија данас угрожена и да се налази под великим притисцима по свим питањима од Косова и Метохије, Републике Српске, положаја Срба у региону…

„Наш одговор је ту потпуно јасан и ми се тако делимо у односу на друге политичке струје у Србији. Ми тврдимо да је Косово заувек Србија, да је Косово и Метохија саставни део Србије и да ће тако заувек остати, без обзира ко врши окупацију Косова и Метохије“, рекао је Дачић и додао да је приоритет и очување Републике Српске.

Дачић је рекао и да су у опозицији „сви исти“ и да говоре о томе да је КиМ изгубљена прича, да је српски народ геноцидан и да је РС геноцидна творевина.

„Они би нашу земљу да уведу у НАТО, да уведемо санкције Русији, Кини. Ми се разликујемо од њих, а они су сви исти. И Саво Манојловић који лајкује резолуцију о Сребреници и они који су потписивали званично да то буде на дневном реду скупштине као што је Мариника Тепић, као што су Лазовић, Добрица Веселиновић“, рекао је он.

Дачић је казао да су исти и они који се скривају под „патриотским плаштом“ као што су Бранимир Несторовић и Милош Јовановић, али и неки локални партнери у Нишу.

„Зато вас све позивам, позивам све чланове, симпатизере, бираче Социјалистичке партије Србије, да изађу на ове изборе, да гласају за листу ‘Александар Вучић – Ниш сутра’, односно Србија сутра широм Србије зато што је то у виталном интересу Србије“, поручио је Дачић.

Дачић је рекао и да је јужна Србија најпатриотскији део Србије и да се одавде одувек кретало у борбу за Србију, а да се онда тај део Србије запостави када се рат заврши, али је истакао да се доласком председника Александра Вучића на власт та политика променила.

„Да југ Србије није само први у рату, него и први у миру односно за развој Србије“, рекао је Дачић.

Љајић: Сви на изборе 2. јуна, да победимо и наставимо да радимо

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић данас је, на завршној конвенцији коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић – Ниш сутра“, позвао све грађане да изађу на изборе 2. јуна како би допринели великој победи, захваљујући којој би се наставило да се ради оно што је започето пре више од десет година.

Љајић је навео да је Ниш, три дана пре избора, победио и исказао захвалност окупљенима који су дошли у великом броју да дају подршку.

„Пратио сам ове изборне кампање у Нишу и чуо сам једину примедбу коју имају на нашу листу, кажу па они се баве само високом политиком, државним и националним питањима, а уопште се нису бавили локалним темама и пројектима за град Ниш. А само пре месец дана сви у глас су говорили да Вучић прича само о БДП-у, о фабрикама, о школама, о новим путевима, па има ли ишта важније него да учините Србију јаком, економски моћном, да сваком грађанину Србије омогућите бољи живот, већи стандард, веће плате и веће пензије. То је политика Александра Вучића коју је водио у протеклом периоду и та политика ће победити и у недељу“, рекао је Љајић на митингу Нишу.

Љајић је навео да је био део Владе до 2012. године и након тога и упоредио те периоде, наводећи да је 2012. године незапосленост у Нишу била велика, а да је данас она преполовљена.

„Број запослених данас је већи за 31.000 него што је тада био 2012. године. Број мотела у Нишу тада је био свега 14, данас је 28. Број страних туриста је утростручен у граду Нишу. Па јесу ли то показатељи који говоре да ми само нисмо причали бајке, да ми нисмо обећавали, да је то реална политика која чини бољи квалитет живота и већи стандард ствара сваком грађанину у овој земљи па и у граду Нишу“, рекао је Љајић.

Љајић је позвао све грађане да изађу на изборе у недељу.

„Не стајемо док у осам навече не прогласимо велику, убедљиву победу да би могли да радимо и наставимо да радимо оно што смо започели пре више од десет година“, рекао је он.

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић је током свог говора на завршној конвенцији коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић – Ниш сутра“ рекао да људи у Србији често имају кратко памћење и брзо заборављају, и да за ствари које су урађене и које добро функционишу имају обичај да кажу – „подразумева се“.

Он је додао да је у последњих 12 година урађено много тога што се данас подразумева, попут ауто-пута кроз Грделичку клисуру, ауто-пута Милош Велики, попут многих Клиничких центара широм Србије, али је нагласио да је неко ипак морао да их изгради.

„Имали смо прилику да претходне недеље видимо председника Србије Александра Вучића у Уједињеним нацијама где је сасуо истину у лице свима онима којима је истина мрска и који имају зле намере. Био је то храбар потез нашег председника“, рекао је Кркобабић и истакао да су грађани Србије поносни због тога.

Додао је да је Србија постала земља престижа, али да су представници Владе радили вредно да то постане.

„Сећате се када је пре 30 година једна пензија била довољна да се за њу купи кутија чаја, али под условом да је неко брз. Ако би био спор, остао би и без тога“, рекао је Кркобабић.

Кркобабић је истакао да су примања пензионера већа него икада, а да ће до 2027. бити 650 евра.

„Кажу људи што јужније, то тужније. Ја кажем наравно – али за нашу опозицију 2. јуна. Што се мене тиче што јужније, то је поштеније, искреније и лепше“, рекао је Кркобабић.

Носилац листе „Александар Вучић – Ниш сутра“ Драгослав Павловић се на почетку говора захвалио Вучићу на огромној посвећености коју је показао према Граду Нишу.

„Знамо ми да ви волите читаву Србију, сваки град и свако село и да се борите за сваки град, али ми на југу осећамо неку посебну посвећеност“, рекао је Павловић.

Истакао је да данас многи говоре неистине да је Вучић запоставио Ниш и кажу како се у Нишу мало урадило.

„Ми смо данас овде да им кажемо да сте у Нишу у претходних 10 година боравили више пута него сви председници и премијери у последњих 80 година. И то је истина. И после 2. јуна тражићемо да долазите чешће и да вас виђемо и више него до сада“, рекао је Павловић.

Павловић је нагласио да многи не знају како функционише град и не знају да се са сваким новим радним местом, са сваким увећањем зараде, са сваком новом инвестицијом и са сваком новом фабриком и градски буџет увећава.

„Зато, хвала вам председниче, на 10 нових фабрика. Хвала вам на повећању просечне зараде на преко 150 одсто. Хвала вам за најсавременији научно-технолошки парк, за најмодернији клинички центар. Хвала вам за путеве и пруге и за аутопутеве ка бугарској и македонској граници. Ви сте вратили достојанство човеку са југа Србије“, поручио је Павловић.

 

Фото: танјуг Димитрије Николић

Related posts

Вучић: Наше шансе нису велике, али борићемо се за Србију

Новосадска ТВ

Уводи се нови студијски програм на новосадском Правном факултету

Новосадска ТВ

У Бањалуци почео митинг „Српска те зове“ против резолуције о Сребреници

Новосадска ТВ