Политика

Тзв. косовска полиција запленила 1,6 милиона евра и 74 милиона долара из Поштанске штедионице

Такозвана косовска полиција саопштила је синоћ да је током упада шест експозитура Поштанске штедионице на северу Косова и Метохије запленила 1,6 милиона евра и више од 74 милиона динара.

Како се наводи у саопштењу, “одузето је и око 19.500 франака, око 13.800 америчких долара и око 40 аустралијских долара“, преноси Коха.

Пре тога, тзв. косовска полиција касно поподне јуче је привела у својству сведока директора филијале Банке Поштанска штедионица у Косовској Митровици Игора Радића, који је након давања изјаве пуштен из полиције.

Директор тзв. косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је за Танјуг да је Радић приведен у својству сведока као одговорно лице како би потврдио што је све заплењено током данашње акције.

Претходно су јуче припадници тзв. косовске полиције са пушкама и панцирима упали су у експозитуре Поштанске штедионице у Косовској Митровици, Звечану, Зубином потоку и Лепосавићу, док су грађани покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга новачна средства, јавио је раниње дописник Танјуга са КиМ.

Полиција је такође упала и у зграду Управе за трезор у Косовској Митровици.

Када су припадници полиције ушли у зграде, странке које су се налазиле у просторијама штедионице су избачене из зграде, док су радници задржани, а испред све четири експозитуре налазили су се припадници полиције наоружани дугим цевима.

Поред тога, припадници специјалних јединица били су распоређени на више пунктова у улицама које воде према банкама.