Политика

Вучић: Идем у Њујорк да се борим свом снагом и срцем за будућност наше земље

Идем у Њујорк да се борим свом снагом и срцем за будућност наше земље, поручио је председник Србије Александар Вучић након што је јутрос у Храму Светог Светог Саве на Врачару присуствовао служби коју је служио патријарх српски Порфирије пред полазак Вучић у Њујорк и учешће на заседању Генералне скупштине УН.

Вучић је навео да је пред пут у Њујорк затражио благослов од патријарха српског Порфирија и помолио се Богу у нашој светињи – храму Светог Саве у Београду.

„Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња.

Много је лажи, али је истина једна и вечна. Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана. Живела Србија!“, написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Председник Вучић путује у Њујорк, где ће 23. маја бити одржана седница Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници.

Вучић са патријархом на служби у Храму Светог Саве уочи пута у Њујорк

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Храм Светог Саве на Врачару, уочи пута у Њујорк где ће се у четвртак 23. маја одржати Генерална скупштина УН на којој ће се расправљати о резолуцији о Сребреници.

У Храм, где је почела служба коју служи патријарх Порфирије, дошли су и председник Републике Српске Милорад Додик, председник Владе Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Марко Ђурић и министар без портеља Ненад Поповић.

Вучић је јуче најавио да ће данас, у седам сати, кренути редовном линијом Ер Србије за Њујорк, а да ће се пре пута састати са представницима Срба из целог региона, као и са патријархом Порфиријем у Храму Светог Саве који ће, како се очекује, изнети беседу о предстојећој недељи.

Вучић је рекао да у Њујорку предстоји велика борба.

„Имаћу много састанака, а у четвртак ћемо да се боримо сви заједно. Рекао сам и људима који иду са мном, ако нису спремни да се боре, ако мисле да је то уобичајени пут, да не иду. Они који су спремни да се боре, на сваки начин, да само они пођу“, рекао је председник Вучић.

Он је поручио да гарантује да ће се борити, као и да зна колика је сила која нам прети и колико су велики и важни.

„Али ми ћемо дати све од себе. Супротставићемо се јаче него што су очекивали“, поручио је Вучић.

 

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav

 

Related posts

Спољни делови клима уређаја мораће бити уклоњени са фасада зграда

Новосадска ТВ

Градоначелник Ђурић: Велика обнова градског зеленила на јесен

Новосадска ТВ

Вучић: Представићемо план за развој земље, до краја 2027. плата 1.400 евра

Новосадска ТВ