Избори 2024

Опозиција у хаосу! Отворени сукоби и подметања пред изборе! Ђилас и Саво заратили! Бора Солунац признао: Опозиција нема велике шансе!

До избора у Београду и још 80 градова остало је мање од две недеље, а опозиција је, чини се, у све већој паници

Борислав Новаковић познат као Бора Солунац, некадашња перјаница жуте клике из Новог, сада посилни Мирослава Алексића недавно је у емисији Оље Бећковић отворено признао да опозиција нема велике шансе за победу на предстојећим изборима у Београду.

– Када је у питању Београд, мислим да је поштено рећи да шанса постоји али да није велика, рекао је Бора, чиме је додатно осликана тренутна ситуација унутар опозиционих редова.

Ескалирало између Ђиласа квази бојкоташа и Рокфелеровог Саве

Расуло у опозицији најбоље осликава сукоб између Драгана Ђиласа и Саве Манојловића који је додатно је закомпликовао ионако напету атмосферу међу НАТО снагама.

Ђилас, заједно са организацијом ЦРТА, жели да оспори Манојловићеву листу на Врачару, наводећи недовољан број прикупљених потписа као разлог.

Манојловић је на свом Иксу профилу оштро демантовао ове тврдње, наводећи да су предали више него довољан број потписа и оптужујући Ђиласа за злоупотребу положаја.

„Није било 370 потписа, него смо предали 640 потписа. То што су фалсификовањем потписа пробали да оборе 50% потписа не значи да ћемо пристати на крађу. То је злоупотреба положаја, као када минуте РТС купите по једној цени, а продате по дупло скупљој,“ написао је Манојловићев „Крени-промени“ на Иксу, директно нападајући Ђиласа због минута на РТС-у.

ЦРТА, позната по својим активностима везаним за мониторинг избора али и лажним сведочењима против сопствене државе и народа, поднела је жалбу Вишем суду оспоравајући право да листа „Крени-промени“ учествује на изборима.

Добро уигране структуре

Интересантно је да ЦРТА, која је поднела приговор, чини део шире мреже повезаних структура које обухватају медије, политичке субјекте, невладине организације и њихове истакнуте појединце, чије политичко крило води Драган Ђилас и његова Странка слободе и правде.

Ова добро уиграна структура служи за нападе на политичку и бизнис конкуренцију, регулаторна тела, неподобне политичаре и појединце из државних структура.

Владимир Тупањац из ЦРТЕ поднео је приговор Изборној комисији Градске општине Врачар против проглашења изборне листе „Др Саво Манојловић – И ја сам Врачар – Крени – Промени“.

До избора у Београду и још 80 градова остало је мање од две недеље, а опозиција је, чини се, у све већој паници јер су свесни да су им шансе за победу у главном граду мале.

 

Фото:  24sedam.rs / Antonio Ahel/ATA Images