Забава

Род Сјуарт одржао коцерт за памћење у Београдској арени

Британски музичар Род Стјутарт одржао је синоћ концерт за памћење у Београдској арени пред нешто више од 10.000 обожавалаца.

Концертом у Београду Стјуарт (79) је започео велику европску турнеју на којој ће обићи Љубљану, Братиславу, Осло Сткхолм, Берлин Будимпешту…

У пратњи девет музичара који су, осим уобичајених инструмената, на сцени користили и харфу и бенџо, славни поп певач је уз помоћ три пратећа вокала провео публику кроз богату каријеру у којој је објавио 33 албума у соло варијанти и успео да прода 200 милиона албума широм света.

„I don’t want to talk about it“, „Baby Jane“ и „Maggy May “ само су неки од хитова које је публика певала хорски са Стјуартом.

Славни музичар је са бендом одао почаст музичким великанима као што су Ета Џејмс, Тина Тарнер, Витни Хјустон и Ван Морисон.

У завршници концерта Стјуарт је претворио позорницу у Београдској арени у велики диско клуб и својом најпознатијом песмом „До yоу тхинк И’м сеxy“ натерао многе у публици на плесни максимум.

За сам крај нешто више од 10.000 људи певало је са Стјуартом чувену нумеру „Sailing „, при чему су сви на сцени носили морнарске капе.

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић