Политика

Вучић са О’Брајаном о актуелној регионалној ситуацији и о КиМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас на маргинама Самита ЕУ Западни Балкан у Котору са помоћником државног секретара за евро-азијске послове Стејт департмента Џејмсом О’Брајаном о актуелној регионалној и геополитичкој ситуацији, напретку у процесу приближавања Западног Балкана, могућностима за даље јачање односа и ширење сарадње Србије и ЕУ.

„Иако се нисмо сагласи по већини питања која се тичу КиМ, Србија цени ангажман САД када је реч о инсистирању на примени постигнутих договора у дијалогу, а на првом месту формирања ЗСО“, написао је председник Србије на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Он је навео да је искористио прилику да америчком званичнику, још једном, укаже на изазове и притиске са којима се Србија суочава поновивши да се Србија искрено и безрезервно залаже за очување мира, стабилности и сарадње, али и да никада неће одустати од борбе за истину, правду и одбрану националних и државних интереса.

Вучић је навео и да је захвалио САД на подршци реформском и европском путу целог региона који ће се, првенствено, одразити на нове могућности и бољи живот за све наше грађане.

Са О’Брајаном сам разговарао о свим важнијим питањима

Вучић је изјавио да је данас разговарао са помоћником државног секретара за евро-азијске послове Стејт департмента Џејмсом О’Брајаном о свим важним питањима, као и о ономе шта ће уследити у следећи четвртак у Генералној скупштини Уједињених нација.

„Разговарали смо о свим важним питањима, од европског пута Србије до односа са Приштином. И разуме се о свему што следи после усвајања резолуције о Сребреници у следећи четвртак“, рекао је Вучић.

Истакао је да су на Самиту разговарали о Плану раста ЕУ за ЗБ који ће донети добар резултат за наше грађане и у смислу веће стопе економског раста, као и убрзању трговине, услуга и капитала, не само у региону, већ и у целој Европи.

Вучић је нагласио да ће тај План посебно отворити нове могућности за привлачење инвестиција.

„И то је оно што у ствари доноси огромну корист за цео регион и за свакога од нас“, навео је Вучић.

 

Фото: Танјуг, Влада Црне Горе

Related posts

Вучић: У Србији ће владати мир, ред и закон, грађани не треба да се брину

Новосадска ТВ

Бесплатне туристичке туре поводом Дана града

Новосадска ТВ

„VEGA IT“ вратила РАДНИЧКОМ СТАРИ СЈАЈ

Новосадска ТВ