Политика

Вучић: Идем вечерас у Њујорк, да пружим одговор онима који би да оптуже Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће вечерас отпутовати у Њујорк где ће бити одржана седница Генералне скупштине Уједињених нација, пре тога и Савета безбедности, везано за резолуцију о Сребреници.

Вучић је то рекао на заједничкој конференцији са Оливером Вархеијем у Београду коме је захвалио на великој енергији коју улаже за унапређење позиције Србије и целог западног Балкана.

Он је захвалио Вархеију на „прецизним речима око непотребности постојања колективне или немогућности карактерисања читаве једне нације као колективног кривца за злочине који су почињени“.

„Умећемо то да памтимо. Ја сад имам једну вероватно лошу вест за мене и за вас. Ја сам мислио да ћу доћи у Котор, као што сам вам рекао заједно са Синишом Малим и Тањом Мишчевић, али ми је управо достављена информација да ће највероватније седница Генералне скупштине Уједињених нација, пре тога и Савета безбедности, бити баш у среду, тако да ћу ја чим завршимо вечеру, да идем у Њујорк, пошто онима који би желели да оптуже Србију као геноцидан народ, неко мора да пружи одговор“, рекао је Вучић.Вучић је казао да ће да пружи одговор онакав какав заслужују.

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић

 

 

 

Related posts

Данас почиње исплата УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА

Новосадска ТВ

Вучић стигао у Сенат, следи састанак са председником Сената Ларшеом

Новосадска ТВ

Отворена „Српска кућа“ у Паризу, присуствује Вучић

Новосадска ТВ