Хроника

Дограђени резервоар аутобуса испуњен цигаретама

Цариници су 30. априла 2024. године, током контроле започете на граничном прелазу Шид, па потом настављене на граничном прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења преко 33.500 комада цигарета, скривених у специјално дограђеном резервоару за гориво једног аутобуса.

Случај је откривен када је на ред за контролу на излазу из земље пристигао аутобус, који је саобраћао на релацији Призрен-Женева.

Мада су и путници и возачи рекли да са собом носе само лични пртљаг, на основу анализе ризика и чињенице да је код исте превозничке фирме већ проналажена кријумчарена роба, аутобус је издвојен за детаљан преглед.

Током контроле у дубини простора за пртљаг откривен је резервоар за гориво који није фабрички, а преглед “бустером“ – уређајем за густину течности, показао је неуједначене вредности, што је додатно појачало сумњу да унутрашњост резервоара није испуњена горивом, већ неком кријумчареном робом.

Аутобус је допраћен до граничног прелаза Батровци, где је прегледан мобилним скенером, када је потврђено да је унутрашњост резервоара испуњена паклицама цигарета.

Специјално дограђени резервоар је просечен и из њега је извађено укупно 1.678 паклица цигaрeта “Winston legend blue’’, са акцизним маркицама тзв. “Косова“.

Кријумчарене цигарете су заједно са аутобусом и возачем предате у даљу надлежност полиције и тужилаштва.