Друштво

Сеничић: Поскупљење аранжмана се није одразило на број туриста

Директор Јуте Александар Сеничић изјавио је данас да су аранжмани поскупели након две велике кризе и свих околности које су довеле до глобалне инфлације, истакавши да се то покупљење није одразило на број туриста.

„У просеку су аранжмани скупљи свакако него прошле године, аутобуски аранжмани су у просеку 10 до 12 одсто скупљи, док су авионски аражмани негде око 20 одсто. У овом тренутку можемо да кажемо да је негде између пет до седам одсто број уплата већи него што је био у истом периодупрошле године“, навео је он за Танјуг.

Сеничић каже да људи који нису испланирали предстојеће празничне дане нису закаснили и да увек има места за приватан смешај у Србији и аутобуске туре, напоменувши да постоји велики избор европских градова са поласком аутобуса из Београда, Новог Сада и свих већих градова.

Истакао је да велики број директних линија Ер Србије омогућава лакшу и јефтинију организацију путовања и да те конекције са разним градовима у Европи омогућавају комбиновање и организовање јефтинијих аранжмана.

„Ове године за предстојеће празнике су били најактуелнији јужно европски градови, пре свега Лисабон, Ванесија, Млага, Бари, Болоња, дакле не само престонице него и неки мањи градови који имају туристички потенцијал. С друге стране Амстердам се ове године појавио као један од аранжмана који је био јако тражен и који се међу првима продао“, рекао је Сеничић.

Према његовим речима, до сада није било захтева од стране туриста да су што даље од Русије, Украјине и Појаса Газе, с обзиром да значајне туристичке дестинације за српске туристе нису у некој непосредној близини Русије и Украјине.

„Када је реч о сукобу у Појасу Газе, ту је Египат као јака важна дестинација која се налази у непосредној близини сукоба, али тамо је све мирно. Египатске власти чине све да се сви туристи из цело Европе осећају како треба. Сви аранжемани за Египат су распродати за предтојеће празнике, ми крећемо сада са чартер летовима“, рекао је Сеничић и напоменуо да се у продаји неће наћи аранжамни који на било који начин могу да утичу на сигурност путника.