Политика

Вучић наставља састанке у Њујорку, главна тема резолуција о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у седишту УН са представницима држава чланица УН из афричке групе, како би им објаснио позицију Србије поводом најављене резолуције о геноциду у Сребреници.

Током дана састаће се и са представницима држава чланица УН из латино – америчке и карипске групе, као и са подсекретаром УН и специјалним саветником за спречавање геноцида Алис Ваириму Ндериту.

Данашњим састанцима председник Вучић наставља низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би им објаснио позицију Србије поводом најављене резолуције о Сребреници, која би требало да се нађе на дневном реду Генералне скупштине УН почетком маја.

Вучић је претходно, на пријему делегације Србије при УН, говорећи о нацрту резолуције о Сребреници, истакао да Србија тражи да она буде повучена, јер не води помирењу, већ дестабилизацији у региону.

Вучић разговарао са чланицама УН из Афричке групе о нацрту резолуције о геноциду

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са представницима држава чланица Уједињених нација (УН) из Афричке групе и разговарао са њима о нацрту резолуције „Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници“, описујући им позицију Србије у вези са нацртом том документа.

Вучић је на свом налогу на мрежи Инстаграм навео да је саговрницима истакао да Србија континуирано и доследно осуђује злочин у Сребреници и подсетио их је да је 2010. године у Народној скупштини Србије усвојена декларација којом се злочин осуђује.

„Усвајање оваквог нацрта резолуције довело би до дестабилизације региона, неповерења у УН, продубило јаз међу народима и створило нове тензије на Западном Балкану“, нагласио је Вучић.

Вучић је захвалио представницима држава чланица УН из Афричке групе на традиционалном пријатељству и поштовању територијалног интегритета Републике Србије и нагласио да се наша земља, као наследник Југославије и оснивача Покрета несврстаних, поноси наслеђем, али и јачањем веза са слободарским државама афричког континента, које, као и Србија, у УН виде гаранта мира и правног поретка у свету.

 

Вучић са чланицама УН из латино-америчке и карипске г.о нацрту рез.о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са представницима држава чланица Уједињених нација (УН) из латино-америчке и карипске групе, како би са њима разговарао о нацрту резолуције „Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници“, описујући им позицију Србије у вези са нацртом том документа.

Претходно, Вучић се састао са представницима држава чланица УН из Афричке групе.

 

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav

Related posts

Градоначелник положио венац на Споменик палим борцима Другог светског рата у Бања Луци

Новосадска ТВ

Ђурић реаговао на узнемирујуће претње Вучићу: Објављивање умрлице председника Србије наставак је монструозне кампање која се води против њега

Новосадска ТВ

Вучић:Национални стадион ће бити један од три најлепша у Европи

Новосадска ТВ