Србија

Министар Вучевић отворио нови производни погон компаније „Модине“

Министар одбране Милош Вучевић отворио је данас нови производни погон америчке компаније „Модине“ у Сремској Митровици. Нови погон отворио је заједно са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кристофером Хилом, генералним директором производне компаније „Модине“ Нилом Бринкером и генералним директором те компаније у Србији Дејаном Несторовићем.

Након обиласка новог производног погона фабрике министар Вучевић истакао је да му је драго што присуствује још једном економском успеху компаније са дугом традицијом која је озбиљно наследство и гаранција добрих пословних подухвата Србије.

– Не постоји већа вредност коју једна политика може да оствари од стварања амбијента таквог да се у тој држави, у том граду, остварују снови. Наш заједнички задатак, без обзира да ли смо сфера економије, бизниса, политике, дипломатије је да се ти снови остварују. Ми смо данас окупљени овде захваљујући новој инвестицији компаније „Модине“ у Сремској Митровици и присуствујемо тријумфу воље, знања, партнерства и сна да можемо да створимо привредни амбијент који је веома конкурентан са амбијентима у Југоисточној Европи, а и шире – рекао је министар одбране подсећајући да је у фабрику инвестирано преко 27 милиона евра и да у њој ради више од 350 људи.

Он је нагласио да се у наредне три године очекује годишњи извоз већи од 100 милиона евра и више од 700 запослених.

-То је за респект и то је за поштовање. И нема дилеме да Сремска Митровица као седиште Сремског округа постаје најразвијенији део, регионално гледано, најразвијенији део Србије. Зато и не чуди што Срем одскаче не само у производњи вина, него и у индустријализацији и отварању нових фабрика – рекао је министар Вучевић и пожелео да америчка компанија још више улаже у српски део свог производног погона и пожелео пословним партнерима да буду још успешнији у сарадњи и прошире производне капацитете.

Он је истакао да су у мору тешких политичких и геополитичких тема економија, привреда и бизнис најбољи гарант мира и стабилности.

– Када људи имају посао, боље плате, када се осећају сигурније, тада се бавимо позитивнијим темама, а не оним које нас воде можда у неке странпутице. А надам се да ћемо успети да чувамо Србију, да чувамо мир у региону, да чувамо стабилност и радујемо се сарадњи са свима и такмичењу са свима, и са земљама из региона, и са земљама из Европске уније. Ми ћемо гледати да привучемо што више америчких компанија, и не само америчких компанија у Србију, да сви заједнички радимо и да имамо успех – рекао је министар Вучевић честитајући отварање новог погона у Сремској Митровици.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава Хил рекао је да су радници важан фактор сваке компаније, а да Србија има велико историјско искуство у производњи.

-Морате привући капитал. Људи у Сремској Митровици јасно су дали сигнал да се овде може пословати. Оно што ми се допада јесте да производите ствари које ће се користити у будућности, а ово су ствари које ће људи куповати јако дуго – нагласио је амбасадор Хил.

Генерални директор компаније „Модине“ у Србији Дејан Несторовић истакао је да је примарни задатак компаније њено стално унапређење и стварање услова за безбедан и ефикасан рад.

– Компанија Модине је у својих више од 100 година постајања, увек имала фокус на еколошки прихватљивим решењима. Ово се данас огледа и кроз нашу званичну поруку да је смисао и сврха нашег постојања да помажемо стварању чистијег и здравијег света. Отварање ове фабрике и производ који је ће бити доминантно присутан у њој, управо представља потврду тога – рекао је директор компаније „Модине“.

Генерални директор производне компаније „Модине“ Нил Бринкер нагласио ју да се компанија бави иновативним решењима за грејање и хлађење унапређујући производе које људи користе сваки дан.

– Све више циљеви наших корисника јесу смањење енергије и потрошње воде, смањење штетних емисија и коришћење еколошки прихватљивијих средстава за хлађење. Компанија „Модине“ је посвећена дизајнирању и обезбеђењу технологија које помажу нашим корисницима да постигну ове циљеве и помогну и допринесу одрживијој будућности – рекао је генерални директор Бринкер и захвалио радницима на посвећености у раду.

Компанија Модине послује у Србији већ 10 година и сада уз постојећих 12.000 м2 добија савремени индустријски објекат од око 18.000 м2. Реч је о водећој светској компанији за топлотни менаџмент, а фабрика у Србији је специјализована за производњу измењивача топлоте за топлотне пумпе. Ова компанија запошљава више од 11.500 људи широм света.

Related posts

Брнабић: Вучић борбом пореметио планове предлагача резолуције о Сребреници

Новосадска ТВ

Због санације штете од орканске олује затварају се сви паркови у Новом Саду

Новосадска ТВ

Нова генерација ђака у Средњој школи унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“

Новосадска ТВ