Хроника

Сахрањен заставник Мијодраг Тошковић

Заставник Мијодраг Тошковић, припадник 72. бригаде за специјалне операције који је страдао приликом реализације редовних вежбовних активности десантирања из хеликоптера на водену површину канала Дунав-Тиса-Дунав, сахрањен је данас уз војне почасти у Старој Пазови.

Уз чланове породице, колеге из јединице и пријатеље, сахрани су присуствовали министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан, командант Батаљона за специјалне операције “Грифони” потпуковник Ненад Димитријевић, као и колеге из Министарства одбране и Војске Србије.

Опело су служили епископ липљански и војни Доситеј и будимљанско – никшићки Методије.

У знак сећања на заставника Тошковића и уз захвалност отаџбине за остварене заслуге током професионалне војне службе, застава Републике Србије предата је његовој супрузи Сњежани.

Раније данас, у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву одржана је комеморација на којој су колеге из јединице одале почаст страдалом заставнику Тошковићу.

Обраћајући се породици и присутнима, том приликом, командант 72. бригаде генерал Талијан рекао је да је заставник Тошковић часно извршавао све додељене задатке, а да је својим залагањем задобио велико поверење својих старешина и колега. Како је истакао генерал Талијан, заставник Тошковић био је омиљен командир и лидер међу својим подофицирима и војницима, а његов однос према сваком колеги био је братски, због чега је остао у срцима свих припадника бригаде.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.