Хроника

Наставља се потрага за телом двогодишње Данке Илић из Бора

У Борском округу се и данас, девети дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, на терену наставља потрага за телом девојчице, потрага је базирана на шири атар села Злот, где се налази кућа Д.Д., једног од осумњичених за убиство девојчице, и потез према Бањском пољу, јавља репортер Танјуга.

Припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) из Београда и Бора прегледају околину куће Д. Д., раније је испражњен и претражен резервоар за воду, а затим и корито потока који се налази у околини, као и више резервоара или бунара који се ту налазе.

Припадници УКП Бор и београдског УКП-а, заједно са ватрогасним камионом са посебном опремом за претрагу терена, у уторак су стигли у село Злот, у околину куће Д. Д., осумњиченог за убиство Данке Илић.

Претражен је и други део Лазаревог кањона, након што је полиција, заједно са спасилачким тимом и Горском службом спасавања, претражила првих 3,5 километара.

Претражена је и јама изнад кањона, добока 70 метара.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила Ј.С. и Д.Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

На терет им се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Д.Д. је на саслушању признао злочин, док се Ј.С. бранио ћутањем, а њима је након саслушања одређен притвор до 30 дана.

Накнадно су ухапшени Д.Д. и Р.Д., отац и брат осумњиченог Д.Д., због сумње да су му помогли да премести тело девојчице на за сада непознату локацију.

Брат осумњиченог је преминуо у Полицијској управи у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана.

У међувремену је директор ЈП „Водовод“ у Бору поднео оставку из, како је навео, моралних разлога.

 

Фото: Танјуг Владимир Шпорчић

 

Related posts

Фудбалери Црвене звезде и Војводине вечерас у Лозници за трофеј Купа Србије

Новосадска ТВ

Дан високих званица сутра на вежби Војске Србије „Вихор 2024“ на Пештеру

Новосадска ТВ

Од четвртка привремена измена режима саобраћаја на Булевару Јаше Томића

Новосадска ТВ