Архива

ОТВОРЕНА СПОМЕН-СОБА У КАЋУ – Градоначелник Ђурић: Вечна захвалност ХЕРОЈИМА С КОШАРА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је обележавању 25 година од почетка битке на караули Кошаре. Обележавање је Дому пензионера у Каћу организовало Удружења ветерана 53. граничног батаљона. Том приликом освештана је просторија која је дата на коришћење Удружењу. На програму је био наступ гуслара и хора О.Ш. „Свети Сава“ из Каћа.

 

„На позив Удружења ветерана 53. граничног батаљона и Месне заједнице Каћ присуствовао сам обележавању 25 година битке на Кошарама.

Отворили смо Спомен-собу посвећену херојима са Кошара, а потпуковник Драгутин Димчевски и пуковник Душко Шљиванчанин су говорили о својим сведочењима и пренели су нам важан део наше блиске историје.

О подвизима припадника Војске Србије, у време злочиначке НАТО агресије, не сме да се ћути, јер су ти хероји својим делима задужили целу Србију.

Данас јавно разговарамо о Кошарама, организују се трибине и шаљемо јасну поруку да није срамота бити патриота и волети своју отаџбину, да треба да смо поносни на оне који су бранили нашу слободу. Наша држава води рачуна о преживелим борцима и чува сећања на погинуле, а од кад нас води председник Александар Вучић, битка на Кошарама се не заборавља.

У Новом Саду једна улица носи назив по Херојима са Кошара, залагаћемо се и да једна нова основна школа у нашем граду добије назив по тој бици, а Град је сада омогућио овом Удружењу и да користи простор у Дому пензионера у Каћу.

Данас, четврт века после крваве битке, са сигурношћу знамо да су они наши победници! Памтићемо и помињати све оне који су оставили отиске својих чизама на Кошарама, а сви они из бесмртног батаљона, који су дали оно највредније што су имали, свој живот, живеће вечно у нашим сећањима!

Живели јунаци! Живела Србија!

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

У Грачаници патријарх Порфирије служи свету литургију поводом Видовдана

Новосадска ТВ

Мноштво погоност за новосадске пензионере – Још 32 уговора с предузећима за повољности путем пензионерских картица

Новосадска ТВ

Новосадски прваци и ове године добијају бесплатне уџбенике

Новосадска ТВ