ЗабаваНови Сад

Новосадска премијера филма „Радничка класа иде у пакао“

Након светске премијере на филмском фестивалу у Торонту и приказивања на Међународном филмском фестивалу ФЕСТ, новосадска премијера филма „Радничка класа иде у пакао“ биће одржана у четвртак, 11. априла у 19 часова у биоскопу Arena Cineplex. Након пројекције филма публика ће имати прилику да учествује у разговору са ауторском екипом филма у кафеу The End који се налази у склопу биоскопа. Улазнице су у продаји на благајни биоскопа Arena Cineplex.

Филм је након прошлогодишње светске премијере у Торонту био приказан на фестивалима у Талину, Гетеборгу и Софији, а крајем овог месеца биће приказан и на фестивалу у Висбадену. На овогодишњем ФЕСТ-у, филм “Радничка класа иде у пакао” освојио је три престижне награде: награду Београдски победник за најбољу режију у главном такмичарском програму, награду критичара “Небојша Ђукелић” за најбољи филм региона и награду Федеора за најбољи евро медитерански филм.

Филм “Радничка класа иде у пакао”, редитеља и сценаристе Младена Ђорђевића, доноси нам причу са елементима трилера и хорора са примесом црног хумора. Прича прати Светлану и бившег робијаша Мију који удружени са осталим радницима покушавају да пронађу изгубљене и мистичне путеве правде, након што су добили отказ у локалној фабрици. У главним улогама су Тамара Крцуновић, Леона Лучев, Иван Ђорђевић, Оливер Викторовић, Томислав Трифуновић, Момо Пићурић и други.

Трејлер фима: https://www.youtube.com/watch?v=qeHwjEwncxg&ab_channel=MegaComFilm

Пројекција филма је омогућена у сарадњи са невладиним удружењем ОФФ Нови Сад који се залаже за допринос културној сцени организовањем  културних догађаја из свих области уметности путем којих се афирмишу ауторска, ангажована, актуелна и алтернативна уметничка остварења.