Нови Сад

Обележена 25. годишњица погибије Олега Насова

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић положио је венац на спомен-обележје код Варадинског моста, у знак сећања на погинулог Олега Насова, који је настрадао 1. априла 1999. године током НАТО агресије.
– На данашњи дан, пре тачно 25 година, у 5 часова ујутро, бомбардери НАТО пакта су ракетним пројектилима срушили Варадински мост на Дунаву, а управо у том тренутку на њему се нашао Олег Насов. Годишњицу његове погибије и ове године обележавамо са његовом породицом. Данас заједно тугујемо и сећамо се Олега и свих невиних жртава НАТО агресије. Град Нови Сад никада неће заборавити своје трагично страдале суграђане, као ни бесмисао који је владао те 1999. године и неправду нанету нашој земљи и народу – рекао је градоначелник и заједно са члановима породице Олега Насова положио венац на спомен-обележје.
Градоначелник Новог Сада закључио је да овај трагичан догађај никада не сме бити заборављен, јер је то обавеза према будућим генерацијама, али и према онима који су невино изгубили животе, како се страдања више никада не би поновила. Он је нагласио да су мир и стабилност једне државе непроцењиви и да представљају императив који обезбеђује друштву бољу перспективу и светлију будућност.

Related posts

Данас СУНЧАНО, ПОНЕГДЕ С КРАТКОТРАЈНОМ КИШОМ, температура до 32 степена

Новосадска ТВ

„Новосадски Зимзоленд“ доноси месец дана празничне идиле на новосадски Трг слободе

Новосадска ТВ

На Новом насељу настављена акција „Садимо сада за будућност Новог Сада“

Новосадска ТВ