Политика

Вучић: Ситуација око динара на КиМ се није поправила, биће већи притисак на нас

Председник Александар Вучић изјавио је данас, у обраћању грађанима, да се ситуација око динара на КиМ ни на који начин није поправила или променила на боље упркос покушајима међународних представника и додао да ће притисак на српски народ на КиМ и на државу Србију бити већи. „Ситуација око динара на Косову и Метохији ни на који начин се није поправила или променила на боље, упркос покушајима међународних представника да помогну по питању тешког положаја српског народа и убеде власти у Приштини да промене своје одлуке“, рекао је Вучић у Председништву Србије. Како је рекао, не постоје никакве назнаке које говоре да ће те одлуке бити промењене. „И у складу са тим, ми ћемо у наредном периоду бити приморани да доносимо различите одлуке којима ћемо се сналазити или проналазити алтернативна решења за снабдевање новцем, односно исплатом принадлежности, од плата до пензија нашем народу на Косову и Метохији. Ово сам рекао због тога што је сасвим јасно да се никоме по том питању не жури“, истакао је Вучић. Дакле, тај притисак на Албанце неће бити већи, већ ће бити само већи притисак на српски народ и на државу Србију, додао је Вучић.

Вучић: Запад очекује да признамо КиМ, уведемо санкције РФ и марионетски режим

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Запад од Србије очекује три ствари – да призна Косово и Метохију, да уведе санкције Русији и да се у Србији уведе марионетски режим.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у оквиру првог захтева – да се призна Косово и захтев да се Србија одрекне Републике Српске.

„Одрицање од РС је један кључни разлог. Иако су се многи смејали, чињеница је да да ствари у Украјини не иду онако лако како су многи на Западу мислили, а против Русије. Руси су ти који имају иницијативу. Желели ми то или не, постоји опасност а већ се дешавала у прошлости и вероватно би на месту (председника Русије Владимира) Путина увек могао да се позивам на преседан што су и они чинили. Пошто то знају на Западу, важно је да се Косово покрије и рашће притисци на Србију, а на (премијера привремених приштинских институција Аљбина) Куртија неће. Хоће, али само да не дође до ситуације да Србија реагује, а то ни ми не желимо“, рекао је Вучић.

Како је појаснио у оквиру тога је важно одрицање од Републике Српске и да Србија активно ради против РС и само када је се одрекнемо бићемо добри.

Као другу ствар која се тражи од Србије он је навео увођење санкција Русији и антикинески став, рекао је Вучић

 

Вучић: Различите групе делују синхронизовано са циљем враћања бившег режима

 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да на Србију врше притисак различите групе које делују синхронизовано, а које, како је рекао, желе враћање старог „марионетског“ режима са којим могу да управљају. Вучић је подсетио на изјаве да ће Србија трпети последице због тога што се није прикључила санкцијама против Русије. „Ту долазимо до овога што је важно, што сте могли да видите последњих дана. Они у ствари желе враћање старог режима, марионетског режима којим су управљали као са пудлицама или као са луткама у позоришту којима могу да им кажу било шта и они ће све да прихвате“, рекао је Вучић у обраћању. Како каже, ако се анализира, види се да политички фактори које неко жели да види на власти се понашају на тај начин. „Довољно је само погледати када Ана Брнабић одговори неком од немачких званичника поштујући слободу, суверенитет наше земље и буде потпуно у праву на понос сваког грађанина ове земље што Србија сме и може тако да се понаша, појављују нам се одмах домаћи политичари који кажу – срамно је такво понашање, боље је да им се сакријемо под скут и да им љубимо ципеле“, рекао је Вучић. Имате оне који би, како каже, признали тзв. Косово и увели санкције против Русије и то више не крију. Србија и српски народ не прихватају да буду марионета и управо, каже Вучић, притисци постају све већи, а они се спроводе преко институција, организација, агенција, политичара домаћих и регионалних, међународних, као и преко медија и невладиних организација. „Ти медији имају следећи задатак, то је стална криминализација руководства Србије, то је дехуманизација Србије и то је стварање опште лоше атмосфере“, рекао је Вучић. Као пример навео је насловну страну медија у оквиру Јунајтед групе где пише да „Вучићев сарадник очитава бројила у Србији“, а да он ни не зна ко је тај човек. „Нити сам икад чуо за његову фирму, а онда се испоставило да је он мој сарадник, а то иде на насловну страну… Дехуманизација. Вучићев отац није Вучићев отац, син му није син, мајка му је лака жена која са Албанцима прави децу, па је чак и њега тако направила и тако даље и тако даље, до опште атмосфере у којој ти људи, не кажем да верују у то што причају, али после безброј понављања, изгледа да су поверовали у то“, рекао је Вучић. Како каже, на исти начин се понаша и цивилно друштво. „Стална демонизација Србије због тобоже недемократских односно аутократских тенденција. Када о томе говорим, имате поделу на два дела – избори недемократски без иједног доказа, а друго је тобоже лоше стање у медијима, јер ће као и на политичкој сцени стање бити добро тек када се поставе снаге које ће у потпуности да им служе по сва ова три циља“, рекао је, између осталог, Вучић.

 

 

Фото: Танјуг (Јадранка Илић)

 

 

 

Related posts

Кошаркаши Србије у четвртфиналу ОИ, следећи ривал Аустралија, на САД у полуфиналу

Новосадска ТВ

Одржана свечаност „Вече под плавом звездом”

Новосадска ТВ

Бесплатне туристичке туре поводом Дана града

Новосадска ТВ