Политика

Вучић наставио консултације, састао се са листом „Ми-глас из народа“

Председник Србије Александар Вучић наставио је данас консултације о кандидату за председника Владе Србије, разговором са представницима листе „Ми- глас из народа“.

Александар Павић из те листе стигао је у зграду Генералног секретаријата председника Републике нешто пре 8.30 часова са још двоје сарадника.

Листа „Ми глас из народа“ освојила је 13 мандата на децембарским изборима, али је у међувремену дошло до подела у том покрету.

Вучић је у понедељак, 26. фебруара започео консултације о мандатару, а разговоре је обавио са мањинским листама – Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери и Руска странка – Слободан Николић.

Њихови представници су у одвојеним изјавама за медије навели да неће бити део владе.

Камбери је поновио да се залаже за интеграцију Албанаца у државне институције, посебно на локалу, а Николић је навео да га интересује место председника Посланичке групе пријатељства са Русијом у Скупштини Србије.

На Андрићевом венцу били су и представници листе Савеза војвођанских Мађара, као и листе чији су носиоци Усаме Зукорлић и Томислав Жигманов, а представници обе листе очекују наставак сарадње са напредњацима у власти.

Наредних дана очекује се наставак конуслтација са листама СНС, СПС, док су представници листа “Србија против насиља” и коалиције НАДА најавили да неће доћи.

Саопштењем се огласила СДА Санџака, а та партија тражи одлагање консултација док се о изборима не огласи, како су навели, Уставни суд.

Председник предлаже Скупштини кандидата за председника владе пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди већину за избор владе.

После избора 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло цензус.

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић

 

Related posts

Вучић са Хилом о унапређењу односа, Косову и Метохији и међународној позицији Србије

Новосадска ТВ

Брнабић: У 2024. години највеће промене од почетка човечанства

Новосадска ТВ

Орлови стартују на Европском првенству – меч против Енглеске вечерас од 21 сат

Новосадска ТВ