Политика

Вучић стигао на самит у Тирани, дочекали га Зеленски и Рама

Председник Србије Александар Вучић стигао је данас на самит Украјина-Југоисточна Европа где су га сачекали премијер Албаније Еди рама и председник Украјине Володимир Зеленски.

Према објављеном дневном реду самита, очекује се да ће Рама и Зеленски одржати уводне говоре, а потом и састанак иза затворених врата.

Самит ће бити закључен њиховом заједничком конференцијом за новинаре.

У престоници Албаније су поводом самита окачене заставе Украјине на централним улицама, а на самом платоу Конгресне Палате постављен је натпис “Самит Украјина-Југоисточна Европа“.

Због доласка Зеленског бројне улице су затворене за саобраћај, а на централним улицама је пруисутан велики број безбедносних снага.

Вучић: Преда мном у Тирани веома важне теме и разговор са Зеленским

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Тирани, где борави на Самиту Украјина – Југоисточна Европа и Регионалном самиту о плану раста и конвергенције, да су данас и сутра пред њим веома важне теме као и разговор са председником Украјине Володимиром Зеленским.

„Напоран дан је пред нама. Требало би да разговарамо сутра и о програму раста и о јединственом европском тржишту. Данас разговарамо и са председником Зеленским. За нас веома важне и не увек лаке теме, тако да наравно нису ствари тако једноставне као што понекад изгледају“, рекао је Вучић новинарима приликом доласка.

На питање новинара како протиче усаглашавање текста декларације Вучић је навео да постоји више предлога и да је усаглашавање трајало целу ноћ.

„Видећемо, али ја једино што могу да кажем је да ћу се држати начела и принципа које је Савет за националну безбедност Србије усвојио пре две године“, закључио је Вучић.

 

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav

 

 

Related posts

Вучевић: Куртију мета Србија и свако ко је на позицији одбране КиМ

Новосадска ТВ

Од среде 17 нових категорија производа у акцији „Боља цена – цена за народ“

Новосадска ТВ

Вучић: Изборни процес се завршава за десетак дана,разговараћу са свим листама

Новосадска ТВ