Политика

Вучић наставио консултације о саставу нове владе разговорима са СВМ

Председник Србије Александар Вучић наставио је данас консултације о мандатару за састав нове владе разговорима са представницима листе Савеза војвођанских Мађара.

Вршилац дужности председника СВМ Балинт Пастор са сарадницима, међу којима је и Елвира Ковач, стигао је око 10:20 у зграду генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу.

Вучић ће после састанка са СВМ разговарати са представницима листе „Усаме Зукорлић- Уједињени за правду-Странка правде и помирења-Бошњаци Санџака-Томислав Жигманов-Демократски савез Хрвата у Војводини“.

Вучић ће са њима почети разговоре око 11:45 сати.

Председник Вучић је у понедељак почео консултације разговорима са представницима листе „Политичка борба Албанаца се наставља-Шаип Камбери“ и „Руска странка-Слободан Николић“.

Председник предлаже Скупштини кандидата за председника владе пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди већину за избор владе.После избора 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло цензус.

Вучић наставио консултације са представницима листе Зукорлића и Жигманова

Председник Србије Александар Вучић наставио је данас консултације са представницима листе „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду-Странка правде и помирења-Бошњаци Санџака – Томислав Жигманов-Демократски савез Хрвата у Војводини“.

На састанак са Вучићем дошли су, између осталих, лидер ДСХВ Томислав Жигманов, а из СПП Усаме Зукорлић и Един Ђерлек.

Вучић је претходно завршио консултације са представницима листе Савеза војвођанских Мађара, а вршилац дужности председника те странке Балинт Пастор рекао је новинарима да нису данас разговарали о функцимама, већ о инфраструктурним пројектима, између осталих и о Међународној изложби Експо 2027.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић

 

Related posts

Вучић на свечаном отварању 45. Међународног сајма туризма у Београду

Новосадска ТВ

Вучић: За седам дана почиње изградња ПРУГЕ Ниш – Димитровград

Новосадска ТВ

Реконструисана железничка станица НОВИ САД – Модеран објекат са сачуваном аутентичношћу

Новосадска ТВ