Друштво

Ћуприја следећи град на путу ДДОР-ове акције „За шуму у твом крају“

У срцу Србије, град с богатом историјом – Ћуприја, облачи ново, зелено рухо, јер је ово треће место које ће бити обогаћено новим дрвећем у склопу новог циклуса озелењавања који спроводи компанија ДДОР кроз акцију „За шуму у твом крају“.

Компанија ДДОР осигурање покренула је 2022. године акцију „За шуму у твом крају“ са циљем стварања и унапређивања урбаних оаза које ће позитивно утицати на ефекте емисије штетних гасова, али и на дугорочно унапређење животне средине и услова живота у градовима Србије.

„Кроз ову акцију, добијамо 50 нових садница у Ћуприји, чиме се не сади само дрвеће, већ се сади и свест о важности заједничког ангажмана за нашу заједницу. То је част и задовољство јер овај чин представља улагање у будућност, не само кроз зелене површине, већ и кроз образовање и очување за наше младе генерације. Нека ова акција буде звезда водиља за нашу заједницу – за здравље, чистоћу и зеленило. „За шуму у твом крају“ ДДОР осигурања, којем се искрено захваљујем, пут је ка здравијој и лепшој будућности коју градимо заједно“, изјавио је заменик градоначелника Града Ћуприја Владимир Васиљевић.

Препознавши значај овакве акције, усклађене са дугорочном стратегијом ДДОР осигурања и Унипол групе матичне куће, компанија је овај пројекат уврстила у свој трогодишњи план и у 2024. години акција је продужена што ће обезбедити још више средстава за још зеленије градове у Србији.

„Ова иницијатива наглашава моћ појединачних акција које, када се сакупе, чине значајну разлику у развоју друштва. Изузетно сам срећан што ће наша Ћуприја бити обогаћена са 50 нових стабала, а посебно ме радује што су наши клијенти препознали важност акције „За шуму у твом крају“ коју спроводи ДДОР осигурање. Ћуприја је трећи град одабраних седам у овом новом циклусу озелењавања, што је дивно јер заједно градимо квалитетнију и здравију околину за све нас, истакао је представник локалне канцеларије ДДОР осигурања у Ћуприји, Милош Марјановић.

После Новог Сада и Кикинде, Ћуприја је трећи град у ком се сади, у новом циклусу акције озелењавања. До сада је овај пројекат обухватио 12 садњи у 11 градова Србије, захваљујући подршци клијената ДДОР осигурања. Уговарањем ЕКО-каско, ЕКО-Моја кућица осигурања и ЕКО полисе Међународног путног осигурања, клијенти су били у прилици да директно допринесу томе колико ће стабала обогатити различите градове Србије. Ово јасно поставља ДДОР осигурање на прво место, када је реч о одрживом осигурању у нашој земљи, а због снажне посвећености очувању животне средине, ДДОР је такође постао зелена компанија 2023. године.

 

Фото: Град Ћуприја