Друштво

Вучић: Кина је прави пријатељ Србије, највише нам помогла кад нам је било тешко

Кина је прави пријатељ Србије, а народи две земље увек су одржавали добре односе, изјавио је председник Србије Александар Вучић у интервјуу за „China Media Group“ у Београду. “Када је Србија била у тешкоћама, највише нам је помогла Кина, како се каже, пријатељи се познају у невољи“, рекао је Вучић.

Вучић је демантовао такозвану теорију кинеске дужничке замке и захвалио Кини на подршци развоју Србије кроз иницијативу Појас и пут.

Поводом споразума о слободној трговини између Кине и Србије који је потписан у октобру прошле године, председник Србије је рекао да је уверен да ће тај документ Србији донети безброј нових могућности и да ће бити подједнако користан за Кину, али ће бити од већег значаја за Србију.

Споразум ће отворити огромно тржиште за пољопривредне производе, попут квалитетног српског вина. Истовремено ћемо моћи да увозимо и кинеске производе по нижим ценама. Све више кинеских компанија и обичних људи долазиће код нас ради сарадње између компанија и размене кадрова, отварајући нова врата за развој Србије“, рекао је Вучић.

Он је још једном захвалио председнику Кине Си Ђинпингу што је пристао да потпише овај споразум који омогућава обема странама да унапреде сарадњу.

„Надам се да можемо постићи више у будућности, закључио је Вучић.

Related posts

НЗС: Данас исплата накнаде незапосленима, сутра лицима на и изван територије КиМ

Новосадска ТВ

Вучић:Треба више да водимо рачуна о људима, а пре свега о својим родитељима

Новосадска ТВ

Поводом 35 година Општине Штрпце, председнику Вучићу захвалницу за подршку

Новосадска ТВ