Војводина

За зеленију Кикинду – ДДОР осигурање наставља са акцијом озелењавања урбаних средина

Садњом 70 стабала јавора, липе, бреста и јаребике, град Кикинда показао је своју посвећеност очувању животне средине и унапређењу еколошке равнотеже, у оквиру новог циклуса акције ДДОР осигурања „За шуму у твом крају“. Компанија ДДОР осигурање покренула је акцију „За шуму у твом крају“ са циљем стварања и унапређивања урбаних оаза које ће позитивно утицати на ефекте емисије штетних гасова, али и на дугорочно унапређење животне средине и услова живота у градовима Србије.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач изразио је велико задовољство што је ДДОР осигурање, као друштвено-одговорна компанија, покренула ову акцију пошумљавања, те тим поводом стигла и до Кикинде.

„Овакве акције су веома важне, јер доприносе подизању свести о значају заштите животне средине и очувања зеленила. Уверили смо се и да је суграђанима који живе у овом делу града драго што ће овај крај бити пошумљен. Захвални смо компанији ДДОР на овој акцији и надам се да ћемо у будућности заједнички реализовати још неки пројекат из области заштите животне средине“, изјавио је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

Препознавши значај овакве акције, усклађене са дугорочном стратегијом ДДОР осигурања и Унипол групе матичне куће, компанија је овај пројекат уврстила у свој трогодишњи план и у 2024. години акција је продужена што ће обезбедити још више средстава за још зеленије градове у Србији.

„Изузетно ми је задовољство што ће наша Кикинда добити нових 70 стабала и веома сам поносан што су наши суграђани препознали значај акције ДДОР осигурања „За шуму у твом крају“. Кикинда је други од 6 изабраних градова, са највећим бројем гласова, у новом циклусу озелењавања и дивно је то што смо заједно на овом путу, путу квалитетније и здравије околине за све. Акција „За шуму у твом крају“ управо указује на то да свако својим активностима може да учини наизглед малу акцију чији скуп прави разлику и даје значајан допринос укупном развоју друштва. Имајући у виду позитивне реакције које је до сада изазвала ова акција, поносно истичем да је ДДОР одлучио да настави са бригом о очувању и унапређењу животне средине и ову активност уврстио у трогодишњи план“, истакао је директор филијале ДДОР осигурања у Кикинди, Александар Драгић.

После Новог Сада, Кикинда је други град у ком се сади, у новом циклусу акције озелењавања. До сада је овај пројекат обухватио 11 садњи у 10 градова Србије и планирано је да више од 890 садница буде посађено и то захваљујући подршци клијената ДДОР осигурања. Уговарањем ЕКО-каско, ЕКО-Моја кућица осигурања и ЕКО полисе Међународног путног осигурања, клијенти су били у прилици да директно допринесу томе колико ће стабала обогатити различите градове Србије. Ово јасно доказује дугорочну посвећеност ДДОР-а, када је реч о одрживости како заједнице тако и пословања у њој. Доказ за то је и признање ДДОР-у „Зелена компанија“ 2023. године.

 

Фото: ДДОР осигурање