Нови СадНС сервис

Зеленило на Београдском кеју сади пет кугластих јасенова

Садњом пет кугластих јасенова на Београдском кеју, ЈКП „Градско зеленило“ наставило је акцију садње већ одраслог дрвећа у парковима и дрворедима. Уз помоћ специјалног камиона вадилице радници „Зеленила“ пресађују одрасло дрвеће однеговано у старом расаднику на Футошком путу.
Током фебруара, у Железничком парку је пресађено 55 великих садница, а до краја сезоне садње на више локација, биће пресађено укупно 100 одраслих стабала.
Поред садње дрвећа, на више локација у граду, окопано је и ашовљено шибље. Шибље је окопавано у Сремској улици, у блоку уоквиреном улицама Балзаковом, Бановић Страхиње и Народног фронта. Окопано је и оплевљено двогодишње цвеће у центру града око Бановине и на окретници Штранда. Лишће је сакупљено у Дунавском и Футошком парку, у блоковима између Булевара Војводе Степе и улица Слободана Јовановића, Раше Радујкова, Стојана Новаковића и Милана Јешића Ибре, односно у кварту између Балзакове, Народног фронта и Цара Лазара. Зимски третман добиле су руже, цветне гредице и шибље у Старом граду и на Лиману. Цистерна Градског зеленила била је у Железничком парку где су заливана новопосађена стабла.

 

Фото: ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад