Нови СадНС сервис

ПОСТАВЉАЈУ СЕ ЗАШТИТНИ СТУБИЋИ око уличних травњака! Из ЗЕЛЕНИЛА поручују: Чувамо зелене површине од НЕСАВЕСНИХ ВЛАСНИКА возила

Радници ЈКП Градско зеленило поставили су током јануара 111 металних заштитних стубића, који онемогућавају несавесне возаче да аутомобиле паркирају на зеленим површинама.
Стубићи су постављени у девет новосадских улица, а у „Зеленилу“ наводе да они значајно помажу очувању зелених површина.

Тридесет стубића смо поставили око травњака на Булевару Војводе Степе, у улици Мише Димитријевића 23, још 18 у Раваничкој. Речју, свугде где су зелене површине на удару несавесних власника возила, покушавамо да их онемогућимо да праве прекршаје и уништавају травњаке и украсно шибље и цвеће, каже Јелена Прица, помоћница директора ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад.

Она истиче да ће постављање стубића бити настављено током наредних месеци и додаје да је током 2023. године ради заштите новосадских травнатих површина постављено укупно 1.556 металних заштитних стубића.

Највећи посао обављен је у марту (422), априлу (184), мају (119), јуну (216). По 193 заштитна стубића постављена су током септембра и новембра. Пажња је посвећена травњацима на булеварима Европе и Ослобођења, цара Лазара, улицама Фелеги Тивадара, Саве Ковачевића, Карађорђевој, Косте Шокице, Гундулићевој, Висарионовој. Стубићи су „никли“ и на Југовићеву и у Ветернику око Православне цркве.

У току је зимско третирање зеленила заштитним препратима, садња дрвећа на више локација, а почиње и генерално пролећне сређивање градских паркова, саопштава „Зеленило“.

dnevnik.rs

Related posts

Киша и јак ветар нанели су велику штету ресторану „Магацин“ у Хајдук Вељковој

Новосадска ТВ

Вучић: Цела Европа ћути о „Олуји“, највећем етничком чишћењу на европском тлу од 1945.

Новосадска ТВ

Вучић: Тешки дани су пред Србијом

Новосадска ТВ