Србија

Вучић: Просечна плата следеће године ће прећи 1.000 евра

Просечна плата у Србији ће за годину и два месеца прећи 1.000 евра, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

“Очекујем да ниво просечне плате у Србији у марту буде негде око 840 евра, можда и 845, а онда у децембру да буде негде око 955 евра, али то није реално и није просек за ову годину. Али, следеће године ће ићи преко 1.050 евра. Ја верујем да ћемо за годину и два месеца прећи ту магичну цифру од 1.000 евра просечне плате“, рекао је Вучић приликом обиласка градилишта испод Мостарске петље у Београду.

Он је истакао да ће Србија помоћу минималца покушати да заштити најсиромашније, а да истовремено не угрози инвеститоре који би могли да, како је рекао, траже јефтинију радну снагу на другом месту.

“Овде није најјефтинија радна снага, али је добра, амбијент је економски најповољнији и земља смо која брзо напредује, која има све друге позитивне карактеристике од географског места до добрих закона, до свега другог“, рекао је Вучић.

Оценио је да, када плата буде прешла 1.000 евра, људи ће се увелико враћати у Србију.

“Ја видим по нашим људима у Бечу, где имам много познаника и пријатеља, они који имају пекаре, који имају ресторане, све им је теже да исплаћују дажбине, дакле све је скочило од комуналија до пута два, пута три, цена гаса, струје, свега другог, и већ грцају. То ће нама посебно за источну Србију и Поморавље да значи много, али и за све друге делове Србије, и Подриње такође. Борићемо се да нам се људи врате, и наши људи, али и сви други људи да дођу у нашу земљу“, рекао је он.

Вучић: Не чекам никога из иностранства да ми доносе пресуде о вољи мог народа

Не чекам никог из иностранства да ми доноси пресуде о вољи мог народа, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је то рекао после обиласка градилишта иновационог центра Ложионица испод Мостарске петље у Београду, одговарајући на питање да ли ће прихватити истрагу о изборима у Србији од стране европских институција.

„Ви кажете чека се…ја не чекам баш ништа. Ја сам чекао резултате избора 17. децембра кад смо имали изборе. И то ми је било важно. Не чекам никог из иностранства да ми доноси пресуде о вољи мог народа. За мене је суд мог народа од пресудног значаја, а не суд великих сила које би да сруше моју земљу. Из разних разлога. Зато што им се не свиђа наш однос према Косову. Зато што им се не свиђа наш однос према Русији, Кини и према многим другим питањима“, рекао је Вучић.

Он је рекао и да се не примећује да њега (из опозиције) називају „Хитлером, монструмом, убицом, непомеником, криминалцем, мајмуном, лудаком, да ми псују мајку“ и да никада није постављено питање зашто то раде и зашто вређају 1,8 милиона људи.

„Да ли сте некада поставили то питање? Наравно да нисте никада. Зато што за вас постоји само једна страна. Не за вас лично. За многе од вас постоји само једна страна. Никога не вређам. Једино што мислим да су неспособни и мислим да су неодговорни. Без иједне ружне речи, без иједне увреде“, рекао је Вучић.

Он каже да то показује и чињеница да у ери социјалних мрежа и подршке коју имају из медија Јунајтед групе не могу да се, ни после 12 година, приближе некоме на власти.

„Дојадио сам Богу и народу у тих 12 година, подразумева се, али су наши резултати толико велики, а њихова неодговорност толико велика, да су људи, без обзира што им се не гледа неки Вучић, рекли – еј, пусти боље за ово да гласамо, то нам ипак улива неку сигурност, него за неке неспособне и неодговорне“, рекао је Вучић.

Вучић: Срећан сам што је породиља изашла са својим случајем у јавност

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је тужан због онога што се догодило Марици Михајловић у породилишту у Сремској Митровици, али да је срећан што је са тим изашла у јавност, чиме је спасила много друге деце, јер ће акушери морати да буду обазривији.

„Ја ћу сутра са њом да разговарам и да је примим у председништву Србије. И да се захвалим на томе јер је спасила много неке друге деце. Јер ће сви други морати да буду пажљивији, обазривији. Иако сам сигуран да 99,9999 одсто њих који раде са мајкама дају све од себе. Живе за животе и тих мајки и те деце. Али увек имате тих 0,0001 неодговорних. Али ће сада и они да схвате да држава реагује изузетно снажно, изузетно одговорно, изузетно озбиљно и да схвате да ће такве мајке увек да имају нашу подршку“, рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао да ће се и то смањити у будућности и поновио да је захвалан Михајловићевој што је имала снаге и храбрости да после тако тешке ствари изађе у јавност да о томе говори.

Он је на питање новинара шта мисли о најави појединих удружења и опозиције да ће организовати протесте поводом тога што се десило у породилишту у Сремској Митровици, рекао да они тако могу да организују протесте и због пожара или саобраћајне несреће.

„Жао ми је што причамо увек о нечему, што неко намеће своју тему. Овде смо због будућности наше земље. Када неко хоће демонстрације јер се један акушер понашао лоше, па ако због тога организује демонстрације, онда можете због свега да их организујете. Само мржњу нудите народу“, рекао је Вучић.

Говорећи о Миловану Бркићу, он је рекао да је његов таблоид постао план и програм наших опозиционих странака.

„Што се тиче подгоричких Вијести, тамо вам је Ђиласов уредник, онај Обрадовић, постављен из Врања, а онај други учествује у филму, оном што су смишљали Вучић, злочинац, Хитлер, убица, масовни лудак, не знам ни ја шта, све већ. Он је већ, онај Ивановић, он је већ учествовао у томе. Али њему ћу да одем у Црногору да одговарам, а не овде, нема потребе да одговарам. На те лажи смо већ навикли. Не знам како их не мрзи да лажу. Мој брат никада у животу није отишао у лов. Нити било где друго. Не знам шта бих вам рекао. Шта ћете? Мали људи обично имају велике фрустрације. А мали су зато што никада нису разумели ни потребе своје земље, ни потребе свог народа. Једино што их интересује су потребе њиховог доњег дела леђа и ништа више“, рекао је Вучић.

 

 

 

Related posts

Одбојкаши Војводине надиграли Млади Радник за 16. трофеј у Купу

Новосадска ТВ

Вучић: Бићу незадовољан ако 2027. Србија забележи мање од 8 милиона посета

Новосадска ТВ

Градоначелник угостио виолинисткињу Лану Зорјан

Новосадска ТВ