Хроника

Пожар у Кинеском тржном центру на Новом Београду

У Кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду јутрос је избио пожар, потврђено је Танјугу у МУП-у.

На лице места је послато укупно 51 ватрогасаца – спасилаца са 15 возила из ватрогасно спасилачких јединица Нови Београд, Земун, Кошутњак, Вождовац и Звездара.

Интервенција ватрогасаца је у току. На терену је и екипа Хитне помоћи.

У Кинеском тржном центру је 2021. године, такође, избио пожар у коме је изгорео највећи део тог објекта. Предвиђено је да се већина закупаца пресели у Блок 72, где се гради нови кинески тржни центар.

Пожар на Кинеском тржном центру се обуздава, гаси се и из ваздуха хеликоптерима

Пожар који је избио у Кинеском тржном центру у Блоку 70 на Новом Београду полако се обуздава, а у помоћ су пристигли и хеликоптери МУП-а који га гасе из ваздуха, јавља новинар Танјуга.

Надлежни су упозорили грађане и новихнарске екипе да се удаље на најмање 50 метара раздаљине јер верују да у једном киоску брзе хране има плинских боца које би могле да се запале.

У пожару учествује укупно 51 ватрогасаца – спасилаца са 15 возила из ватрогасно спасилачких јединица Нови Београд, Земун, Кошутњак, Вождовац и Звездара, а на терену је и екипа Хитне помоћи.

У Кинеском тржном центру је 2021. године, такође, избио пожар у коме је изгорео највећи део тог објекта. Предвиђено је да се већина закупаца пресели у Блок 72, где се гради нови кинески тржни центар.

Чаушић: нема жртава и повређених, спречено ширење пожара на локале иза

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Лука Чаушић изјавио је данас да је најбитније да у пожару који је избио рано јутрос у Кинеском тржном центру на Новом Београду нема повређених и жртава.

Он је за Танјуг рекао и да је важно што је спречено ширење пожара на локале иза, што је и био стварни циљ, како би се сачувао бар један онај део локала које ватра није захватила.

„За сада смо у томе смо успели и, као што сам рекао, најважније је да немамо повређених и страдалих“, рекао је Чаушић.

На питање шта отежава гашење пожара, он је рекао јако много пластике, робе, тканине која је складиштена и по крову и по објектима и просторима тржног центра.

„Такође, чули смо и неке детонације, претпоставља се да потичу од експлозија плинских боца које се налазе у ресторану, брзе хране који је изгорео, на срећу сада више те детонације не чујемо. Нажалост ми смо већ 2021 имали искуство великог пожара у овом центру, тада смо спасили 200-360 објеката, такође надамо се да ћемо успети да спасемо један део и сада, међутим, као што сам рекао веома велика количина лакогориве материје која емитује веома високу температуру, у ствари је оно што је најтеже од оваквих објеката“, рекао је он.

Он је рекао и да ће се узрок избијања пожара знати након гашења, када надлежне службе изврше увиђај.

 

Фото: Танјуг  / МУП Србије

 

Related posts

Вучић у Београду разговарао са Лајчаком

Новосадска ТВ

Успешна културна сарадња Новог Сада и Тавернија

Новосадска ТВ

НАПАДНУТ СВЕШТЕНИК У НОВОСАДСКОМ НАСЕЉУ ЛИМАН

Новосадска ТВ