Политика

Вучић: Сви се наоружавају, а ни ми не заостајемо

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се цео свет, као и наш регион, убрзано наоружава, али да ни Србија не заостаје у томе.

„Наоружавају се и сви овде у региону. А наше је да не заостајемо. И све што могу да вам кажем, то је да не заостајемо. Ускоро ћете то моћи да видите. Само ћемо вас обавестити о прецизном датуму“, рекао је Вучић током обиласка Руског дома у Београду, коментаришући изјаву новог француског премијера да је његов приоритет наоружавање Француске.

Председник је рекао да је изјава новог француског премијера логична.

Додао је да су албански новинари са Косова питали Американце шта мисле о најављеном увођењу војног рока у Србији, а да су им Американци одговорили да помно прате ситуацију.

„И ја помно пратим све што се збива свуда по свету. И у Америци, и у Енглеској, и у Француској, и у Немачкој, и у Шведској. Свуда све помно пратимо. Али оно што не морате помно да пратите, што видите, чак и да не видите ништа и да се правите да не чујете ништа, то је да се сви наоружавају до зуба. Логично, зашто се не би Француска наоружавала?“, закључио је Вучић.

Вучић: Србија је сувише јака да би могли да је руше коментарима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не брине о томе како ће други да тумаче његову посету Руском дому и истакао да је Србија сувише јака да би неки злобни људи могли да је руше коментарима.

Он је рекао да је због обавеза неколико пута отказивао посету Руском дому, а која је требало и раније да се деси.

„Зар мислите да треба да бринем о сваком коментару. Србија је сувише јака да би неки злобни људи могли да је руше коментарима. Пријатељство два народа не може да се ставља по страни када је тешко. Драго ми је што Србија свој образ није погазила. Поносим се тиме“, рекао је Вучић на питање новинара шта мисли како ће његова посета Руском дому да се тумачи.

Он је подсетио да је два пута победио на председничким изборима уз велики број кандидата, али и као носилац листе после 12 година на власти.

„Важна је суштина моје политике. Највише ме сада занима Експо27“, рекао је Вучић и додао да је срећан што је у Руском дому.

Истовремено он је захвалио на топлом дочеку и истакао да је руска култура у самом светском врху.

„Волим Достојевског највише на свету, васпитаван сам на њему. Наше је да поштујемо руске пријатеље и трудимо се да у свим друштвеним областима градимо добре односе“, рекао је Вучић.

Вучић: Србија никад није толико помагала Српској као што помаже данас

Председник Александар Вучић рекао је данас да Србија никада у својој историји није толико помагала Републику Српску као што помаже сада и изразио уверење да ће у будућности помагати још више.

„Поносан сам на чињеницу да, не само руководство, већ и сви људи у Републици Српској знају да Србија никада у својој историји није толико помагала Републици Српској као што то је чинила јуче и као што чини данас, а ја верујем да ћемо сутра то чинити још много више“, рекао је Вучић током посете Руском дому.

На питање новинара да прокоментарише натписе појединих медија да је прослава Дана Републике Српске организована како би се скренула пажња са дешавања на КиМ, Вучић је истакао да није он организовао прославу дана Републике Српске, као и да је честитао Српској рођендан, као што је чинио сваке године.

„И сваке године ћу то да чиним и желим Републици Српској напредак“, поручио је Вучић.

 

 

Фото: Танјуг Владимир Шпорчић

 

Related posts

Вучић: Тајани тражио да Србија учини све да буде одржана стабилност у региону

Новосадска ТВ

Дизел опет изнад 200 динара, бензин скупљи за динар

Новосадска ТВ

Обележен Међународни дан сећања на жртве Холокауста

Новосадска ТВ