Нови Сад

И ове године подела бесплатних бадњака

ЈП „Национални парк Фрушка гора“ за предстојеће божићне празнике поделиће бесплатно свим заинтересованим  грађанима више од 10.000 припремљених бадњака.

Током ноћи између 5. и 6. јануара 2023. године, у раним јутарњим часовима (већ од 04.00х),  подела бесплатних бадњака биће организована на Фрушкој гори за све грађане   који планирају да се упуте у национални парк. Припремљено је 5.000 бадњака како би се испоштовала традиција и обичаји уз  заштиту животне средине од нелегалне сече. Бесплатни бадњаци ће се делити на : Иришком Венцу, Змајевцу, Црвеном Чоту, Лежимиру И Рохаљ базама. Бадњаци ће бити дељени у у свим општинама које се простиру на територији Националног парка.

У Новом Саду бадњаци ће бити дељени испред Градске куће у 9:00 сати.

Из Националног парка напомињу да ће чувари, заједно са полицијом, вршити интензивну контролу простора ,посебно делова у којима се налазе млади храстови,  како би се спречило неовлашћено сечење храстових стабала.

ЈП „Национални парк Фрушка гора“ апелује на све грађане да сечу препусте стручним лицима у складу са правилима и  планским узгојем шума на подручју Националног парка и подсећа да суштина овог најрадоснијег хришћанског празника лежи у међусобном даривању, разумевању и љубави, како према другим људима, тако и према природи и њеном заштити.

 

Related posts

Вучевић: Нико нема право да унапред каже који ће се избори одржати

Новосадска ТВ

У Србији данас променљиво облачно, топло и спарно, очекују се локални пљускови

Новосадска ТВ

Вучевић у Каћу: Важно је да се Србија развија

Новосадска ТВ