Друштво

ВУЧИЋ: За две и по године готов цео ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током обиласка радова на тунелу Иришки венац, да ће цео Фрушкогорски коридор у дужини од 47,7 километара бити завршен за две и по године. „Мислим да никад није било толико мостова да се граде у Новом Саду“, рекао је Вучић. Председник је рекао да ће догодине морати да се крене у пројектовање проширења аутопута Београд – Нови Сад, иако ће воз све више преузимати путнике. „Имамо све више возила, људи то невољно признају, стандард је све већи па имају по више аутомобила. Али и међународни саобраћај је све већи“, рекао је Вучић. Министар грађевинарства Горан Весић је рекао да се тај пројекат реализује испред уговореног рока. Он је додао да ће се од Зрењанина до Лознице, када буду урађени сви планирани аутопутеви и брзе саобраћајнице, стизати за само 88 минута. Вучић је нагласио да први пут Војводина добија највише нових километара аутопута и брзих саобраћајница.

Ускоро стиже велика инвестиција у Лесковац

Председник Вучић најавио је данас да ускоро једна велика компанија стиже у Лесковац, што ће бити изванредан подстрек за висококвалитетне технолошке инвестиције.

„Велику вест имамо за Лесковац. Ускоро стиже једна ‘био-тех’ велика компанија са огромном инвестицијом. Неће то бити у броју запослених превише или довољно, али ће у сваком случају бити изванредан подстрек за високо квалитетне, капиталне интензивне технолошке инвестиције на југу Србије“, истакао је Вучић.

Председник Србије оценио је да је у нашој земљи све везано за светску изложбу Expo 2027. године.

Како је рекао, захваљујући Expo-у, подигао се Милано, баш као што се и Барселона подигла на Олимпијским играма.

„Сви често иду у Барселону због Олимпијаде ’92. и улагања која су тада била. У Милано нико жив није ишао док није Expo дошао, а сада ће још мало па да претекне Рим. По својој економској и финансијској моћи, свакако је већ претекао Рим. Само још по туризму је Рим нешто испред, иначе по свему другом је Милано испред“, навео је Вучић.

На питање кога је Србија претекла што се тиче километара аутопута, председник Србије је рекао да је свестан поређења са Хрватском, која је, како каже, пропорционално фантастично прожета мрежом аутопутева.

„Још имамо много да их стигнемо. Али, као што видите – стижемо. Стижемо и до Expo-а и престижемо“, рекао је Вучић.

 

Related posts

Данас исплата помоћи пензионерима од 20.000 динара

Новосадска ТВ

Кисач,Степановићево и Парагово без воде

Новосадска ТВ

Вучић:Земље Квинте да хитно спроведу мере које би гарантовале сигурност Срба

Новосадска ТВ