Политика

Почели републички, покрајински и локални избори у Србији

На 8.273 бирачка места своје право може да искористи 6.500.666 уписаних бирача. Бирачка места отворена су од 7.00 до 20.00 сати. Изборна тишина траје до затварања бирачких места.

За парламентарне изборе грађани се опредељују за једну од 18 изборних листа на којима је предложено 2 817 кандидата за 250 места у парламенту. За Скупштину Војводине такмичи се 13 изборних листа за 120 посланичких места, а за Скупштину Града Београда 14 изборних листа за 110 одборничких места. Срби са Косова и Метохије гласају на бирачким местима на југу централне Србије – у Врању, Куршумлији, Рашкој и Тутину.

Особе које су на одслужењу војног рока, на војној вежби или на школовању у јединицама или установама Војске Србије могу да гласају на укупно 36 бирачких места у више општина. Такође, отворено је и 29 бирачких места у заводима за извршење кривичних санкција, а уписано је 8 543 бирача. Српски држављани који живе у иностранству могу да гласају у 35 земаља на 81 изборном месту, а уписано је 39 270 бирача. Изборна тишина траје до затварања бирачких места.

Related posts

Министар Вучевић на свечаности полагања заклетве у Ваљеву

Новосадска ТВ

Министар Вучевић отворио „Европску конференцију CISM“

Новосадска ТВ

Вучић обишао реконструисани пут Студеница – Рудно и нови мост

Новосадска ТВ