ДруштвоПолитика

Вучић: ПРОГЛАС ПРАЗНО И БЕСМИСЛЕНО ПОЛИТИЧКО ШТИВО

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да у Прогласу, који су потписали представници опозиције, не пише ништа и да је то празно и бесмислено штиво.

„Немам посебно мишљење о прогласу, требало би људи да прочитају, тамо не пише ништа. То је једно празно, апсолутно празно, бесмислено штиво. Не сасвим ни писмено састављено. Нема ничег, има чак и глупости о томе како демографски пропадамо, а ваљда у њихово време нисмо, када смо имали стопу фертилитета 1.45, а данас имамо стопу фертилитета 1.63, што је огроман напредак и бољи смо од осталих у региону, те нисам разумео чему те примедбе“, рекао је Вучић у емисији Прва тема на ТВ Прва.

Вучић је рекао да има у Прогласу и смешних, трагикомичних ствари у којима потписници прогласа Драган Ђилас и Мирослав Алексић потписују нешто где пише да је корупција ушла у све поре друштвеног живота и како је неопходна жестока борба против криминала који је спрегнут са највишим представницима власти.

„То вам је као кад би Ал Капоне рекао – сад се кандидујем за председника Америке и решио сам да искореним мафију“, рекао је Вучић.

Додао је да је опозиција имала право да организује скупове свуда.

„И организовали су их свуда, само су лагали да их негде неко није пустио. Нису им отказали никада сале, осим уколико нису платили, а свако мора да плати своју салу“, истакао је Вучић.

Иначе су имали скупове у највећим салама у Србији, од нишког позоришта до не знам ни ја где, додао је председник.

Вучић је истакао да је Проглас једна политичка прича – ништа ново и ништа што до сада нисмо могли да видимо.

Related posts

Ђурић потписао Меморандум о разумевању са компанијом “Секопак”

Новосадска ТВ

ПРЕКО 200 НОВОСАЂАНКИ ПРЕГЛЕДАНО МАМОГРАФИМА У ЦЕНТРУ ГРАДА

Новосадска ТВ

Привремена измена режима саобраћаја због одржавања манифестације „Фестивал уличних свирача“

Новосадска ТВ