Политика

Мајка троје деце и добитница награде за филантропију Вања Петковић: „Чепом до осмеха“ је обезбедило 83 помагала за децу са сметњама, ја ту нећу стати, а и Србија не сме да стане (ВИДЕО)

Вања Петковић, мајка троје деце, од којих су двојица млади глумци СНП, докторанд заштите животне средине, по мајци Словакиња по оцу Хрватица, из Новог Сада, истиче да је њено удружење „Чепом до осмеха“ успело да кроз рад обезбеди 83 помагала за децу са сметњама у развоју.
-Уклонили смо и рециклирали милион и 400 хиљада килограма отпада, отворили прво инклузивно игралиште, обишли смо 104 општина и градова у Србији и са 100.000 малишана разговарали о заштити животне средине и емпатији и солидарности према особама са инвалидитетом. Због тога смо награђени од аустријске амбасаде са наградом Energy Globe award, од Привредне коморе Србије добили смо награду за друштвено одговорно пословање „Ђорђе Вајферт“, а од USAID-a награду „Покретачи промена и најбоља дугорочна волонтерска акција у Србији“. Добитница сам и европске награде за филантропију. А ја ту нећу стати, а и Србија не сме да стане- истакла је Петковић.