Политика

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ ЛИСТЕ „СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“: Једини смо који су заиста веровали у грађане Србије – ОСТВАРИЋЕМО НАШ САН

Представници листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ изложили су програм своје листе на другом каналу јавног сервиса.

Програм представљају председник СНС Милош Вучевић, Ана Брнабић, Синиша Мали, Арно Гујон и докторка Светлана Вујовић.

Вучевић је рекао да би заустављање Србије значило пропадање, и повратак у оне године када смо доживљавали пораз за поразом.

– Када смо губили радна места и фабрике. Када смо окретали главу на другу страну приликом одласка Црне Горе, склањали поглед током погрома на КиМ. Када смо представљали џак за ударање – рекао је он.

Председник СНС додаје да би заустављање Србије значило пад плата и пензија, губитак националног и државног достојанства.

– То би значило губитак слободарске и независне политике. Грађани Србије овде одлучују ко представља Србију, а не амбасадори и агентуре. Заустављање Србије би био не само губитак ових резултата, већ многе године које би као скакавци појели они који су били неодговорни према држави и грађанима – казао је Вучевић.

Министар Мали каже да се економски програм заснива на два стуба – подизању стандарда грађана, и на капиталним програмима.

– Градимо све оно што никада пре није рађено. Понео сам један графикон, желим да покажем. Упркос свим изазовима које смо имали претходних година, Србија је данас више него дупло јача, него пре 10 година – рекао је он показујући графикон на ком се види раст БДП.

Он истиче да су минималне зараде порасле са 15.000 динара, а сада су веће од 400 евра.

– Успели смо да дођемо до никада већег нивоа плата и пензија. И хоћемо да наставимо да се боримо за то. Идемо на 1400 евра просечну плату, 650 евра просечну пензију – рекао је Синиша Мали.

Премијерка је додала да је то највећи показатељ колико се Србија променила.

– Данас је минималац већи него просечна плата у периоду пре 2012. године – рекла је премијерка, на шта је Мали кроз смех рекао: „Узела ми је Ана поенту сада“.

Премијерка је рекла да је бивша власт, која сада обећава куле и градове, показала да је успела да уништи нешто што нису уништиле ни санкције ни бомбардовање.

Министар Мали је додао да упркос свим изазовима, од поплава, короне, ратова у свету, ми сада имамо 2.367.000 запослених.

– То је историјски највећи број људи који ради, плаћа порезе и доприносе, на овај број становника – казао је он.

Тражимо поверење грађана да наставимо са оваквом економском политком, рекао је Мали.

Докторка Вујовић је рекла да држава никада није улагала више у болнице и домове здравља.

– Изграђено је 150 клиника и домова здравља у Србији у претходних 12 година. Поред тога, улаже се у иновативне технологије. Раније је улагано 19 милијарди за иновативне лекове, данас 135 милијарди – истакла је докторка.

Она истиче да се завршавају радови на клиничким центрима у целој Србији, и да се тиме смањују листе чекања.

– Чак странци долазе у Србију да уче. У наш центар за фертилитет, у ком се открива зашто неки парови немају бебу, долазе на обучавање. Сваки грађанин ове земље је јако важан – казала је др Вујовић.

Истиче да у Србији нема једног незбринутог грађанина, и да у инострантству прво питају ко има које осигурање, док у Србији тога нема.

– У Америци је царски рез 30.000 долара, а дан лежања у болници 2.500 долара. Тога нема код нас. Ми смо узор како то може. Србија даје пример другима, и ја причам и у светским бордовима у којима јесам, шта је урађено у нашој земљи – казала је докторка.

Србија је земља идеја и паметних људи, казала је др Вујовић, и истакла да су покретне амбуланте у малим местима изузетно значајне.

– Још је важније спречавање болести. Тиме штедимо фонд, а ако се открију, идемо даље. Онда неко са 80-90 година може живети нормално. Показаћемо свима из света како се то ради, и показујемо шта Србија може – казала је докторка.

Ана Брнабић је истакла да ускоро почиње изградња БИО4 кампуса, инвестиције од 300 милиона евра.

– Важно је што ће захваљујући овом кампусу имати све иновативне терапије и персонализовану медицину, у Србији, за наше људе – казала је премијерка.

Арно Гујон је, говорећи о Косову и Метохији, рекао да је у сталном контакту са Србима са КиМ.

– Баш тамо, на терену, сам видео ко се бори за Србе на КиМ, а ко се не бори. Сећате ли се Милоше где смо се упознали. То је било 2016. године у селу Могила, код Пасјана. Тада смо отварали фабрику за пастеризацију воћа и поврћа – подсетио је Арно Гујон.

Он каже да сви који се боре за Србе на КиМ имају забрану уласка на Косово.

– Важно је што људи доле могу да живе од свог рада, што је омогућила држава. Боримо се за сваког човека и село, за сваку школу и дом здравља. Тамо где имамо људи, тамо је Србија снажна. Снага је у људима, то није флоскула. Зато се боримо тамо, а не у студијима у Београду – рекао је он.

Додаје да је председник Вучић јасно рекао које су црвене линије по питању КиМ.

– Нема признања, нема чланства Приштине у УН и међународним организацијама – истакао је Гујон.

Вучевић каже да ће притисци бити све јачи, и да је питање КиМ Гордијев чвор који траје деценијама.

– Нефер је да нападају Вучића за то, то је питање око ког сви у Србији треба да се уједине. Реална безбедносна опасност за целу Србију је то што се Албанци убрзано наоружавају. У томе учествују озбиљне државе, а ми спрам тога морамо имати адекватне одговоре, и чувати мир – казао је председник СНС.

Србија у миру добија, али мир не искључује наш слободарски дух и право да се бранимо, казао је он.

– Све је повезано и са здравством, путевима, економским напретком. Ко то не разуме, он не разуме ништа. Борба за КиМ ће се наставити, и сигуран сам да политика коју води Вучић једина гарантује очување српског народа на Косову и Метохији, и свуда – истиче Вучевић.

Ми гарантујемо војну неутралност Србије, гарантујемо да ћемо чувати и небо, и земљу, додаје он.

Министар Мали каже да јака војска, јако здравство и инфраструктура почивају на јакој економији.

– Србија данас гради као никада пре. Градимо осам брзих саобраћајница. Од 2012. до данас је изграђено 445 км ауто-путева. Од 2000. до 2012. само 42 километра. Колико нам је само живота сачувао Милош Велики. Зато долазе инвеститори, који пуне буџет, па имамо новца и за војску, и за здравство, и за БИО4 кампус – додаје он.

Истиче да повећање плата, пензија и минималца, као и отварање нових радних места, једини пут ка напретку.

– Експо 2027 је највећа развојна шанса наше земље. Добили смо прилику да будемо домаћин највећег догађаја 2027 године. Победили смо Америку, Аргентину, Тајланд… Ми градимо експо, нове стадионе, велике инфраструктурне пројекте. И тиме подижемо квалитет живота, и на томе ћемо наставити да радимо. Србија се мења – казао је Мали.

Синиша Мали је рекао да ћемо 2027. године бити центар света, поредећи тај догађај са периодом до 2012. године, када је земља била у банкроту.

Ана Брнабић је истакла да се остварило све што је обећано, иако су се представници опозиције смејали.

– На пример, Еуправа. Па онда о јачању војске. Градимо ауто-путеве, брзе пруге, иако нико није веровао. Спрдали су се са нама у парламенту када сам говорила да је ИКТ сектор највећа развојна шанса Србије. А тај сектор је сада наш највећи извозник. А наш циљ је да имамо 10 милијарди извоза ИКТ услуга – рекла је премијерка.

Она каже да су увек веровали у људе, и да онај ко не верује у свој народ, неће ни градити ауто-путеве.

– Они су се смејали за дигитализацију зато што нису веровали у наше младе људе. Ми смо видели тај потенцијал. Све што смо постигли у расту БДП постигли смо сви заједно. Ми смо једини који су заиста веровали у грађане Србије – рекла је премијерка.

Додала је да је свесна да бољитак није стигао до сваког грађанина Србије, и да је зато потребно да добију друго полувреме.

Вучевић каже да је поносан што је велики број људи са сјајним биографијама стао иза политике државе Србије и председника Вучића.

– Наша листа је надстраначка листа. Ово је прича која има много шири концепт. Имамо најбоље професоре, декане, научнике, спортисте, глумце, академике… То нам улива снагу и даје нам сигнал да смо на добром путу. То су остварени људи – рекао је он.

Председник СНС је рекао да је то знак да смо на добром путу.

– Слоган Србија не сме да стане је наш сан, и остварићемо га, заједно са грађанима. Верујем да ћемо добити поверење грађана да чувамо Србију и наредне четири године – закључио је Вучевић.

 

Фото: Курир

 

Related posts

За страдале у НАТО бомбардовању положени венци у касарни „Југовићево”

Новосадска ТВ

Брнабић на седници Савета безбедности УН: Није лако имати шансу да представите како Срби живе на КиМ

Новосадска ТВ

Вучић: Рекли су ми – најави санкције Русији и неће бити санкција Вулину

Новосадска ТВ