Архива

Србија у полуфиналу Дејвис купа!

Тениска репрезентација Србије савладала је Велику Британију 2:0 и пласирала се полуфинале Дејвис купа. Миомир Кецмановић је победио Џека Дрејпера 2:0, по сетовима 7:6, 7.6, а Новак Ђоковић је био бољи од Камерона Норија 2:0, по сетовима 6:4, 6:4.

Србија је победом над Великом Британијом у четвртфиналу Дејвис купа заказала полуфинални меч са Италијом који је на програму 25. новембра.

Миомир Кецмановић савладао је Џека Дрејпера 2:0, по сетовима 7:6, 7:6 и донео Србији вођство у четвртфиналном дуелу Дејвис купа.

Други поен репрезентацији Србије донео је најбољи тенисер света свих времена Новак Ђоковић, победом над Камероном Норијем 2:0, по сетовима 6:4, 6.4.

Новак је био бољи током већег дела меча од Норија, што показује и статистика. Примера ради, српски тенисер је направио осам, а британски четири ас поена. С друге стране Нори је имао 24 неизнуђених и 16 изнуђених грешака, а Новак је убележио 21. неизнуђену и 14 изнуђених грешака.

Српски тенисер је освојио 24 од 27 поена приликом првог сервиса што показује висок ниво концентрисаности.

У првом сету Ђоковић је до брејка стигао већ у петом гему али је опет имао прилику да понови учињено у седмом гему. Ипак Британац је спасио четири брејк лопте и тако остао у игри. Спрски тенисер је сигурно сервирао до краја сета, за вођство од 1:0.

Силовито је ушао Ђоковић у други сет и одмах дошао до брејка. У петом гему Србин је везао пет брејк лопти али се Нори успешно одбранио. До краја сета оба тенисера су сигурно сервирала, што је Ђоковићу донело још један сет и победу.

Новак је одиграо контролисан меч, а Кецмановић је направио иницијалну предност у првом дуелу што је дало ветар у леђа српском тиму.

Србија има дан паузе, а потом ће се састати са Италијом у полуфиналу.

Related posts

Вучић: Жандарм Милош Јевермовић биће одликован чим изађе из болнице

Новосадска ТВ

„Новосадски Зимзоленд“ доноси месец дана празничне идиле на новосадски Трг слободе

Новосадска ТВ

Новосадско музичко лето од 21. јуна до 3. јула

Новосадска ТВ