Спорт

„Орлови“ против Бугарске

Фудбалска репрезентација Србије игра у Лесковцу против Бугарске последњи меч у квалификацијама за Европско првенство. Екипи Драгана Стојковића Пиксија потребан је један бод како би и математички обезбедила пласман на континентални шампионат, први пут од 2000. године.

Једна утакмица и један освојен бод деле фудбалску репрезентацију Србије од пласмана на Европско првенство у Немачкој наредне године.

Одлучујућих 90 минута у овом квалификационом циклусу екипа Драгана Стојковића Пиксија игра против ривала који је одавно отписан, против ког су „орлови“ велики фаворити и против ког јавност очекује у најмању руку тријумф и пласман на континентални шампионат, први пут од 2000. године.

Само они који су такве утакмице играли, знају да је баш такве мечеве најтеже добити.

Селектор Драган Стојковић Пикси уверава нацију да их фудбалери овај пут неће изневерити и да ће Србија бити део смотре најбољих европских селекција наредне године у Немачкој.

Ипак, иселектор је свестан да његове момке очекује тежак меч против растерећеног противника, али упркос томе нема дилему око 11 играча који ће започети меч на стадиону „Дубочица“.

Треба се сетити да је у првом мечу две репрезентације, одиграном у јуну месецу, Србија у последњим тренуцима меча извукла бод у Разграду, што само говори колико Бугари могу бити неугодан ривал.

„Орлови“ ће ослушкивати дешавања у Будимпешти, где у истом термину играју Мађарска и Црна Гора – у случају победе наших јужних суседа у гостима и са освојена три бода против Бугарске, српски национални тим би квалификације завршио као првопласирана екипа и имао би повољнији жреб за групну фазу такмичења на Евру.

 

Фото:
Извор: Танјуг (Немања Јовановић)

Related posts

Честитка градоначелника поводом Курбан-бајрама

Новосадска ТВ

Министар Вучевић одликован Орденом Светог Стефана Штиљановића највишим одликовањем Епархије осечкопољске и барањске

Новосадска ТВ

Успешно изведена међународна вежба „Платинасти вук 23“

Новосадска ТВ